Ruim 800 huishoudens krijgen een lagere energierekening

Met de actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ zijn inmiddels meer dan 800 huishoudens geholpen met het verlagen van hun energierekening, een verdubbeling ten opzichte van afgelopen december. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel is blij met het verloop van de actie: “Hoe meer mensen we kunnen helpen, hoe beter!”  
Tot en met eind februari 2024 gaan energiecoaches van Klimaatroute (energieklussers) huis aan huis bij inwoners langs. Tijdens een huisbezoek geven zij inwoners gratis advies en brengen zij kleine energiebesparende producten aan in de woning. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Zowel het advies, als de producten en het aanbrengen ervan is gratis. In dit filmpje is te zien hoe de actie in zijn werk gaat.   

Meerderheid deelnemers bestaat uit huurders 

Het overgrote deel van deze huishoudens woont in huurwoningen. Hoewel een huurder geen grote aanpassingen in een huurwoning mag maken, zijn kleine energiebesparende maatregelen zoals bij deze actie wel toegestaan. Met deze maatregelen kan een huishouden jaarlijks tot 450 euro besparen op energiekosten. Ook beperken we hiermee de uitstoot van CO2 in onze gemeente.   

Meedoen aan deze actie 

Heeft u ook moeite om de energierekening te betalen? En heeft u een flyer ontvangen, maar heeft er nog geen energiecoach van Klimaatroute bij u aangebeld? Of heeft u geen flyer ontvangen maar denkt u wel in aanmerking te komen voor deze actie? Meld u dan vóór woensdag 7 februari 2024 aan via bodegraven-reeuwijk.nl/energiezuinig. Let op: deze actie is uitsluitend bedoeld voor huishoudens met een kleine beurs.  

Het Gemeentelijk Isolatie Programma 

De actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ is onderdeel van het Gemeentelijk Isolatie Programma en wordt gefinancierd met subsidies vanuit het Rijk.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank