RVC’33 komt net tekort tegen nieuwe koploper

De tegenstander van deze zaterdag was RKDES uit Kudelstaart. Voetballend een goed uitgebalanceerd team, dat in de luwte steeds de punten binnenhaalde. Ten opzichte van andere koplopers Koudekerk of BSC’68 maakte RKDES een goed uitgebalanceerde indruk. In de eerste periode lieten zij zien, dat dit niet voor niets was, want met de hoge balcirculatie werd RVC onder druk gehouden. Toch leverde dit geen direct doelgevaar op.

De wind stond een beetje schuin over het veld in het voordeel van RVC. RVC kon zelf af en toe ook onder de druk uitspelen en kwam tot enkele kansjes, zoals het schot op de lat van Luuk in de 15de minuut. Ook een scherp aangesneden vrije trap van Zanzibar kon net niet geraakt worden en zo het net vinden. Bij een aanvallende actie in de 33ste minuut werden Niels en Jona weggestuurd tegen één verdediger. Helaas kon hier niet voldoende gevaar uit worden behaald. En nog steeds voor de goal van Stefan geen al te groot gevaar, ondanks het circulatiespel van RKDES. In de 35ste minuut bevond Mark Sluijs zich ineens alleen voor de keeper, maar schoot hij in vrije positie naast. Toch weer deze kansen de inleiding tot de 0-1 in de 36ste minuut. Romano kwam goed door op links en bereikte Luuk, die zijn schot beloond zag worden met een goal. RKDES leek even geDESoriënteerd en liep achter de feiten aan bij de opportunistisch spelende Reeuwijkers en helemaal na het geblesseerd uitvallen van de linkercentrale van RKDES.

Op slag van rust lobde Romano met enig fortuin nog de bal, maar kwam de bal op het dak van de goal. Bij het naar de kleedkamer was men zich ervan bewust, dat de voorsprong groter had moeten zijn, omdat na rust het windvoordeel zou liggen bij de ploeg, die elkaar makkelijker wist te vinden. Ondanks dat startte RVC dit keer na rust sterk, wat een verbetering is ten opzichte van voorgaande wedstrijden. In de 61ste minuut schoot RKDES een vrije trap schitterend binnen en gebeurde waar we bang voor waren. RVC was het weer even kort kwijt en na een grote kans voor de Kudelstaarters (lat), werd het in de 65ste minuut 1-2. Niet al te lang daarna gevolgd door een bal op de paal. Dit zette RVC aan tot weer een periode van opportunistische dadendrang, waarbij de gehaastheid en de te vroege diagonalen RKDES in de kaart speelden omdat zij dan de ballen steeds weer tamelijk makkelijk in bezit kregen en de bal konden laten rondgaan. In de 79ste minuut beoordeelde de scheidsrechter een sliding als onreglementair. En omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde werd het een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten tot 1-3 en de marge op 2 gebracht werd.

Met moed der wanhoop persten de Reeuwijkers er weer een offensief tegenover en leidde dit in de 88ste minuut tot een goal van Lucas Voogt, die werd vrijgespeeld door Frank Stolwijk.
Helaas leverde dit offensief dit keer niet het gehoopte gelijkspel over en werd nog even teruggedacht aan de kansen uit de eerste helft. Zo zonde, dat we opnieuw laten zien, leuk mee te kunnen spelen met de bovenste ploegen. Maar ja, de stand liegt ook niet en moeten we dealen met de gevolgen van wat we zelf veroorzaken. Gezien de uitslagen van de ploegen vlak boven ons, wordt het weer moeilijker. Maar mogen we ook tevreden zijn met het getoonde spel, want dat was ieder geval weer wat van RVC verwacht mag worden in een thuiswedstrijd. Komende weken zal voorbereid moeten worden op de uitwedstrijd in Zwammerdam, waar de kansen op directe handhaving een overwinning noodzakelijk maken.