Willibrordschool wint groot Kinderboekenpakket

De Willibrordschool heeft tijdens de Kinderboekenweek in oktober meegedaan aan een prijsvraag van de landelijke Readshop boekhandels. De kinderen van de school kregen tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van een boek bij Readshop een boekenlegger met een letter. Deze letter vertegenwoordigde een bepaalde letterwaarde. Om mee te dingen naar de hoofdprijs (een Kinderboekenpakket winnen ter waarde van €400-) moesten de kinderen zoveel mogelijk letters verzamelen op school en daarmee een woord maken met een zo hoog mogelijke woordwaarde.

Een van de voorwaarden was dat het ingezonden woord terug te vinden moest zijn in het woordenboek. De kinderen uit de klas van Juf Bianca hebben daarom De Dikke van Dale opengeslagen bij de letter Q (de letter met de meeste letterwaarde) en zijn gaan puzzelen met de rest van de letters om zo tot een originele inzending te komen. Dit was een slimme zet want met hun inzending “Quasi-wetenschappelijk” is de basisschool Willibrord de winnaar geworden van deze wedstrijd en van het kinderboekenpakket. Nog 7 scholen in Nederland waren prijswinnaar.

Namens Readshop Karssen Bodegraven heeft Michiel Karssen de prijs uitgereikt aan de kinderen uit groep 3 van Juf Bianca.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank