2-0 verlies voor ESTO

Op de eindstand van 2-0 voor HVV viel niet veel af te dingen. HVV was gewoon beter maar maakten ook fouten waardoor ESTO zeker mogelijkheden kreeg om te scoren.

Naast de fouten moesten de geel-zwarten regelmatig buigen voor Joey Anker die met uitzondering van de twee doelpunten niet te passeren was. In de laatste minuut mocht hij nog wel even rekenen op de paal nabij de kruising. Dat hoort ook bij prima keeperswerk, beetje geluk.

Het sportcomplex van Koninklijke HCVV, met HVV als één van de oudste nog bestaande voetbalverenigingen en honderd jaar geleden 10x Nederlands kampioen, was een prachtige entourage. De Bodegraafse 2e klasser begon begrijpelijk met enig schroom aan de wedstrijd maar hield haar tegenstander een dik half uur goed van zich af. HVV was zorgvuldiger in de balbehandeling en hield vaker de bal in de ploeg. Vooral in de lucht werd ESTO afgetroefd.

Het was dan ook aanmerkelijk drukker op de helft van de Bodegravers dan op de helft van Hagenezen. Slechts met lange passes lukte het ESTO in de buurt van de zestien te komen. Uit een corner maakte HVV het eerste doelpunt. In de 36e minuut werd een diepe bal bij de tweede paal teruggekopt richting de elfmeterstip. Vervolgens hard laag tussen veel benen door binnenschoten voor 1-0. De voorsprong was verdiend en kort voor rust tekende de Haagse ploeg de 2-0 aan.

Een snelle aanval over links werd omgezet tot een intikkertje. De vrees ontstond dat in de tweede helft de stand flink opgepoetst zou worden, dat gebeurde echter niet. In het eerste kwartier van de tweede helft kwam ESTO nauwelijks aan de bal maar hield Joey zijn doel schoon. Er sloop onzorgvuldigheid in de opbouw van HVV en daar kon ESTO herhaald met hard werken van profiteren. Goede kansen kwamen er zo toch ook voor ESTO om de nul van het scorebord te halen. De wissels en tactische omzetting leverde daaraan eveneens een bijdrage.

Zo bleef ESTO toch nog goed overeind en mag ze hopen op een beter resultaat volgende week in Rijpwetering. Opnieuw een uitwedstrijd met ROAC als tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.