53086123_1056686061185847_5680193428344799232_n

Aan de bal! Deze keer Nadine Snijder van Vriendenschaar

Ik ben Nadine Snijder, 23 jaar, en ik woon nog bij mijn ouders in Bodegraven. Ik werk bij Kwintes, een organisatie die begeleiding biedt aan mensen met een psychiatrische stoornis. Ik begeleid dan voornamelijk kinderen en gezinnen. Verder heb ik een relatie met Mitchell van Waveren en doe ik in het weekend graag een drankje met vriendinnen.
Wat is zo leuk aan jouw sport?

“Ik vind het een snelle en dynamische sport. Daarnaast het cliché antwoord, we spelen met jongens en meiden. Heel gezellig altijd, en nee we douchen niet samen hoor haha!”

Heb je ooit andere sporten gedaan?

“Ik heb ooit op dansen gezeten. Ik vond korfbal altijd een stomme sport. Tot ik een keer met een vriendin mee ging, toen was ik verkocht. Ik heb daarna nog een tijdje op dansen en korfbal tegelijk gezeten, maar ik vond korfballen toch leuker. Dus heb ik daar uiteindelijk voor gekozen.”

Wat typeert jou als aanvoerder/speler?

“Ik ben iemand die er altijd voor de 100% voor gaat, maar ik blijf het toch zien als een sport wat ik doe voor mijn plezier. Ik ben dus ook iemand die van een grapje houdt tijdens de training.”

Wat heb je nodig om die sport te beoefenen?

“Wat ik hierboven al benoem eigenlijk, een lolletje af en toe. Daarnaast vind ik een leuk team ook belangrijk. Gelukkig hebben we dat ook! Ook vind ik een goede trainer en leuke trainingen waardevol.”

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

“Helaas spelen wij in de zaal altijd ‘s avonds. Het is dus altijd even snel wat eten voor de wedstrijd en dan verzamelen. Ik merk dat ik tijdens het warmlopen altijd even een momentje voor mezelf moet nemen, omdat ik anders niet geconcentreerd genoeg de wedstrijd in ga. Mijn zaterdagen staan sowieso meestal in het teken van de korfbal. Soms nog een wedstrijd coachen of fluiten. Of af en toe bij een ander team kijken.” 

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Op dinsdag trainen we een uur waarin we veel schieten. Zodra er een kleine competitie van de oefeningen wordt gemaakt vind ik ze altijd het leukst. Op donderdag trainen we anderhalf uur. In die anderhalf uur spelen we altijd lang een partijtje, vaak wel drie kwartier tot een uur. Meestal ook nog even tegen het eerste.  Verder ga ik sinds kort op maandag altijd naar Dato.”

Let je op je eten/drinken of mag je bepaalde dingen niet?

“Nee haha, zou misschien wel iets meer moeten, maar ik vind een drankje en chips ook wel erg lekker zo af en toe ;-)”

Hoe zou je jouw club willen omschrijven?

“We hebben natuurlijk een zaal en veld competitie. Op het veld is het leuk dat je je eigen kantine hebt en die zaterdagen zijn ook het leukst. We hebben een kleine, maar gezellige vereniging. Iedereen kent elkaar. Je hebt altijd wel iemand om een praatje mee te maken. Soms hebben we een feestje o.i.d. Afgelopen zaterdag hadden we bijvoorbeeld een pubquiz! We zijn een jonge selectie.” 

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?

“Nou bij ons is momenteel alles nog mogelijk. We kunnen zelfs nog kampioen worden. We moeten dan alle twee de wedstrijden winnen en daarna afwachten wat de andere ploegen doen. Afgelopen zaterdag hebben we een belangrijke wedstrijd gewonnen (2e).”

Wat voor speler ben je?

“Een fanatieke speler. Wat ik al benoemde, ik houd van een grapje af en toe tijdens de training, maar in de wedstrijd ga ik er voor de volle 100% voor.”

Wat is je grootste blunder?

“Ik ben redelijk lomp, dus volgens mij maak ik genoeg blunders haha!”

Het team: vrienden of collega’s?

“Vrienden! We doen na de training en wedstrijden nog vaak een drankje. Zeker bij thuiswedstrijden.”

Als je geen bal-sport doet, wat zou je dan willen uitoefenen en waarom?

“Ik vind eigenlijk heel veel sporten leuk. Vriendinnen van mij zitten op boksen, dat lijkt me leuk en het schijnt heel goed voor je te zijn! Ook vind ik het leuk om in de zomer een rondje te skeeleren.”

Welke onderwerpen komen ervoor in de kleedkamer (naast de wedstrijdbesprekingen) denk aan feestjes, vrouwen, sporten, en andere gekkigheid

“We bespreken sowieso de wedstrijden nog even door. We hebben ook altijd muziek aan en meestal wat iedereen gaat doen die avond. Soms doen we iets met de selectie en soms heb ik iets anders.”

Voorzet of zelf scoren?

“Zelf scoren is uiteraard het leukst, maar ik kan ook genieten van een mooie voorzet.”

Droom voor de toekomst?

“Ik hoop dat we dit seizoen nog kampioen worden uiteraard! Verder hoop dat ik nog lang dingen voor Vriendenschaar kan blijven doen, als spelend of niet spelend lid. Het is een mooie vereniging.”

Welke vraag mis je nog?

“Volgens mij niks😊”

Aan wie geef jij de bal door? 

“Ik geef de bal aan Donna Sluijs, speelster van dames 1 bij VSTS”

 

X