Belangrijke 3-1 overwinning van ESTO op Meeuwenplaat

Onder de rook van Rotterdam en de Europoort speelden voor het eerst in hun bestaan beide ploegen tegen elkaar. Beiden hadden ook een groot belang om te winnen om zo nog voor de komende winsterstop uit de gevarenzone te komen. ESTO pakte de winst door vooral in de tweede helft de tegenstander haar wil op te leggen.

Na de aftrap voetbalde ESTO rommelig, maakte teveel fouten maar was toch voetballende de bovenliggende partij. Één van de fouten werd in de 19e minuut afgestraft. Een te zwakke inspeelbal pikte de Hoogvlietse spits op en schoot de 1-0 binnen. De achterstand zette ESTO niet aan tot beter spel. Na de thee pakte de ploeg de zaakjes wel beter aan. Wellicht was dat het gevolg van een donderspeech van trainer Andy Biekman. Met veel meer druk op de bal werd de tegenstander vastgezet op hun eigen helft. Al snel viel de gelijkmaker uit een hoogstaand doelpunt van Wouter-Jan Bos. Vanuit zijn positie op rechts werd hij door Bas van Goudswaard uitstekend ingespeeld en leverde met zijn linkerschoen een onhoudbaar schot af. Op zoek naar de winst overklaste ESTO haar tegenstander.

In de 55e minuut draaide een voorzet van Wouter-Jan over de keeper heen. Een verdediger van Meeuwenplaat trachtte de bal nog van de doellijn te halen maar kopte hem in eigen doel. ESTO zette mede dankzij coaching door Andy fel door en de 1-3 viel rond de 83e minuut. De opkomende linksback Tim van de Lagemaat legde voor de achterlijn de bal terug op Jordi Romijn die vrijstaand kon inschieten. Robin Groenedijk en Job van Welie hadden na weken van afwezigheid weer een invalbeurt. Deze versterking is zeer welkom voor de komende weken. Zondag komt Donk naar de Kievitsheuvel. Een geduchte tegenstander met een zeer bekende trainer die lekker meedraait in de 2e klas. Opnieuw en belangrijke wedstrijd die om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Door: Han Koevoets