Podium Sven

Bodegraafse triatleten winnen Triathlon Woerden

Traditioneel is Woerden op 2e Pinksterdag het decor van de triathlon. Aan de start van de 35e editie van de ‘leukste stadstriathlon van het Groene Hart’ stonden een aantal leden van Triathlon Team Bodegraven. Waarbij er zelfs winst was voor Sven Strijk en Nadine Naaijkens op respectievelijk de kwart en de achtste afstand.
Sven toonde aan klaar te zijn voor de halve triathlon van Nieuwkoop komend weekend, een belangrijk doel voor de Bodegraver. Net als vorig jaar won Strijk de wedstrijd in Woerden met grote overmacht. Hij klokte een tijd van 1:46:44, één van de snelste tijden ooit in Woerden neergezet.

Voor Nadine was er een primeur. Na een tweestrijd met de lokale favoriet Mandy Beukers gaf ze de winst niet meer uit handen tijdens het lopen en eiste, na de 2e plek van vorig jaar, voor het eerst in haar carrière de eerste plaats op.

Er waren nog meer ereplaatsen en mooie resultaten te vieren. Zo pakte Stephan van Eijk en Hans Veraar een derde plaats in hun leeftijdscategorie op de ‘kwart’ en Roland Scholte deed dat op de ‘achtste’. Arian de Korte viel helaas net naast het podium met een vierde plek. Rick Huisman (5e) Cissy Bon (11e) en Sander Vermeulen (12e) belandden allen in het ‘linker rijtje’ binnen hun categorie.

De nog jeugdige Rick Huisman is een aanstormend talent binnen de vereniging, hij stond vorig jaar ook aan de start van de achtste, maar was een jaar later bijna een kwartier sneller. Op alle onderdelen maakt hij aanzienlijke progressie, dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Sven Strijk maakte nog een mooi film verslag van zijn wedstrijd in Woerden. Bekijk het filmpje hier. De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

V.l.n.r.: Sven Strijk, Arian de Korte, Stephan van Eijk en Roland Scholte.X