bz pc

BZ dames 1 moeiteloos langs EZC

Het eerste damesteam van BZ boekte zaterdag 2 november een simpele zege ten koste van EZC, de bezoekende ploeg uit Enschede. In De Kuil kwam de overwinning voor de Bodegraafsen geen moment in gevaar. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 19-5. 
De eerste periode liep de thuisploeg direct uit tot een 7-3 voorsprong. Kanon van BZ Melissa Dongelmans was met een aantal prachtige afstandschoten verantwoordelijk voor vier van die zeven goals, waarna zij in het vervolg van de wedstrijd op een pressing werd getrakteerd. Maar ook de andere BZ-dames lieten zien te kunnen scoren, en zo wist het team de voorsprong gestaag uit te bouwen. 

Die comfortabele voorsprong betekende overigens niet dat alles op rolletjes liep. Er waren de nodige slordigheidjes en gemiste kansen, en ook de onderlinge communicatie verliep bij vlagen stroef. Hierdoor oogde het spel van BZ op sommige momenten wat chaotisch. Wel bleven de dames gedurende de hele wedstrijd met veel energie spelen, waardoor de bezoekers er in de 3e en 4e periode niet meer aan te pas kwamen, met een prima uitslag tot resultaat. Coach Jary Göbel merkt na afloop op: “Ondanks de grote uitslag hebben we nog veel mogelijkheden laten liggen. De komende weken zullen we meer scherpte moeten laten zien.” 

De eerste mogelijkheid om dat te laten zien heeft BZ op zaterdag 9 november. De dames spelen dan om 18:55 uur uit tegen het eerste team van Het Y uit Amsterdam. En het wordt een Bodegraafse avond, want om 21:30 uur speelt in hetzelfde bad ook heren 1 van BZ.  

Periodestanden: 7-3; 10-5; 15-5; 19-5

Doelpunten: Melissa Dongelmans 4; Niki Hukker 4; Suzan Kaynar 3; Kaylee Schellingerhout 3; Gaby Hukker 2; Britt van Dam 1; Marjolein Russchenberg 1; Lisa Stolwijk 1

Foto: Suzan Kaynar (Erwin Korevaar)

Ingezonden berichtX