BBC_1

De Dennis Craanen Bokaal bij Bodegraven Boxing Club

Afgelopen zaterdag 7 juli organiseerde Bodegraven Boxing Club onder de noemer De Dennis Craanen Bokaal, voor het eerst in het bestaan, clubwedstrijden voor haar leden. Deze wedstrijden zijn er voor om mensen om op een gecontroleerde, veilige, maar vooral vriendschappelijke manier kennis te laten maken met het wedstrijdelement van het boksen en kickboksen. 
Op het programma stonden negen jeugdpartijen in het kickboksen, twee volwassenen partijen in het kickboksen en drie volwassenen bokspartijen, waaronder de strijd om De Dennis Craanen Bokaal tussen de Bodegraafse giganten Jan Julius Humme en Chester Meurer. Ook de naamgever van het evenement, Dennis Craanen, betrad de ring nog. Eerst voor een partij, later als scheidsrechter tijdens de wedstrijd tussen Humme en Meurer. 

Voor dit evenement was Bodegraven Boxing Club’s eigen gym aan de Italiëweg in Bodegraven ingericht om het opgekomen publiek een goede kijk te geven op de wedstrijden en hoe dit in zijn werk gaat.  Om 13.00 werd er gestart met de kickbokspartijen van jeugd. In de leeftijdscategorie 6 tot en met 15 jaar verschenen de jongens en meisjes in de ring om het tegen elkaar op te nemen. Alle kinderen waren voorzien van hoofd- en scheen-bescherming en er werd met grote, dikke handschoenen gewerkt. Stoten en trappen naar het hoofd was niet toegestaan, zo ook de knietechnieken. 

Er werden hele mooie wedstrijden neergezet. Er werd fanatiek, maar bovenal gedisciplineerd en sportief geknokt door de kleintjes en later ook door de volwassenen. De zwaargewichten Vredeveld en Rzepka (beide wedstrijdkickbokser, volwassenen) zetten een goede reclame voor het kickboksen neer. De heren Meurer en Humme brachten het publiek in extase tijdens hun boks “wedstrijd” om De Dennis Craanen Bokaal.  Bij elke wedstrijd werden er twee winnaars uitgeroepen. Niemand verloor.  Saillant detail was dat scheidsrechter Dennis Craanen de, naar hem vernoemde, bokaal voor zichzelf hield. 

De dag was een succes en een traditie is geboren. Op naar De Dennis Craanen Bokaal 2019 !X