Dijkverbetering en groot onderhoud aan de Tempeldijk

Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat samen met de gemeente de Tempeldijk in Reeuwijk aanpakken. Hoogheemraad Bas Knapp en wethouder Robin Kersbergen hebben dit vandaag samen bekrachtigd.
De gemeente is al enige tijd bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van de Tempeldijk. De weg is smal en ligt op een dijk, daarom zijn de mogelijkheden om de weg goed aan te pakken beperkt. De dijk waarop de weg Tempeldijk ligt, voldoet niet meer aan de normen. Daarom verstevigt het hoogheemraadschap de dijk en hoogt hem op. De gemeente maakt hier gebruik van: de dijk komt niet alleen weer op sterkte, maar de weg kan ook meteen opnieuw worden ingericht.

Samen met bewoners

De Tempeldijk ligt in het buitengebied van de gemeente, tussen Bodegraven, Reeuwijk-Dorp en Reeuwijk-Brug in. Samen met de bewoners is gekeken naar de gewenste nieuwe vorm van de weg. Er komen snelheidsremmende maatregelen, zodat het verkeer meer rekening gaat houden met de omgeving. Behalve dat er gewerkt gaat worden aan de vernieuwing van de weg, wordt ook de stroomvoorziening aangepast en gaat Stedin de huidige stroomkabels vervangen.

De uitvoering van het werk start volgens plan begin 2023 en duurt tot halverwege het jaar.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank