DVC Heren 1 promoveert

Het herenteam van DVC is afgelopen seizoen als 2e geëindigd in de 3e klasse. In de laatste competitiewedstrijd tegen VSTS was nog 1 set nodig om deze plaats veilig te stellen. Deze wedstrijd werd overtuigend met 3-1 gewonnen. Dankzij  deze 2e plaats mochten de heren afgelopen zaterdag in Delft aantreden om de kans op promotie te verzilveren.

Er moest een driekamp worden gespeeld, waarvan de winnaar zich op mag maken voor een plek in de 2e klasse. De tegenstanders waren MVC uit Moordrecht en GSC Haaglanden uit Leiden.

DVC begon de eerste wedstrijd, tegen GSC, niet goed, gezien de starttijd van 10.00 uur was dit niet vreemd. Halverwege de set achterhaalde de heren de tegenstander, en met wat tactische aanwijzingen van de coach werd deze set toch gewonnen. In de tweede set werd het niveauverschil wel in punten uitgedrukt en won DVC deze set ruim met 25-14. De eerste opdracht volbracht aangezien deze wedstrijden worden gespeeld volgens best of three principe.

Na deze wedstrijd had DVC een wedstrijd rust. De twee tegenstanders speelde een ware thriller tegen elkaar. Deze werd met 2-1 gewonnen door MVC, de tegenstander van de 2e wedstrijd. DVC moest dus echt winnen om te promoveren.

Na een korte warming up begon DVC heel sterk aan de wedstrijd. Alle ballen werden van de grond gehaald door de Libero, waardoor de tegenstander moedeloos werd. De aanvallers bleven maar scoren en  binnen de kortste keren had het een ruime voorsprong te pakken. De heten wonnen het deze set met 25-14. De 2e set begin DVC weer sterk, maar na een paar punten sloop er wat gemakzucht in het team. De aanvallen werden niet afgemaakt, de tegenstander kwam in hun spel en maakte veel rommelige punten.

Na een donderspeech van coach Marcella kwamen de heren weer een beetje aan volleyballen toe. Gelukkig was dit genoeg om gelijke tred te houden met MVC. Aan het eind van de set werd het niveauverschil toch weer duidelijk en wint DVC deze set met 25-20. Hiermee is promotie naar de tweede klasse een feit.

De heren hebben op 11 mei de bekerfinale tegen VSTS in het verschiet als afsluiter van een geslaagd seizoen.