‘Eerste winst van het seizoen’ voor VSTS Dames 1

VSTS dames 1 speelde zaterdag 29 oktober thuis tegen Taurus dames 2, de tweede wedstrijd deze week. Woensdag 26 oktober speelde VSTS dames 1 namelijk al een uitwedstrijd tegen de koploper, die wedstrijd werd met 4-0 verloren. Ondanks het verlies had VSTS dames 1 daar een goede wedstrijd neergezet dus dit gaf de juiste motivatie voor de volgende wedstrijd.

De eerste set van deze wedstrijd begon met Eline Hazelaar, Merel Florie, Judith Terpstra, Elvira de Rijter, Denise Peeters, Olivia van Wijngaarden en Naila Sabovic. In deze set was VSTS aanvallend erg sterk en Taurus dames 2 had geen antwoord op de service druk die de dames uit bodegraven brachten. VSTS had duidelijk de regie en liet geen ruimte aan Taurus dames 2 om in hun spel te komen. De eerste set werd dan ook gewonnen door de dames uit Bodegraven met 25-19.

De tweede set liet VSTS dames 1 helaas een heel ander spel zien. De passing stond minder sterk waardoor het spel ook minder makkelijk verdeeld kon worden. Punten scoren werd lastig, maar toch probeerde de dames hun hoofden omhoog te houden. Ondanks de lange rally’s trok VSTS toch aan het kortste eind en won Taurus de set met 16-25.

De passing was nog steeds niet op orde in de derde set. Verdedigend waren de dames ook minder sterk, dus kon VSTS niet lekker in het spel komen. Rianne Nap kwam in het veld voor Olivia van Wijngaarden en Isa van Westing voor Merel Florie. Er werd nog een goede poging gedaan om de stand te keren, maar de set werd helaas verloren met 13-25.

De tribune in de sporthoeve zat vol en hield vertrouwen op een goede afloop door VSTS te blijven steunen. Dit motiveerde de dames uit Bodegraven om volledig te gaan voor een vijfsetter. VSTS dames 1 had deze set de servicepass weer onder controle en aan het net werden veel punten gescoord. Elvira de Rijter was op dreef en scoorde veel punten met haar harde aanval. VSTS won de set met 25-20.

De dames uit Bodegraven zette hun strijdlust van de 4e set door in set vijf. VSTS dames 1 kon Taurus weer onder druk zetten met hun service en ook de ballen aan het net werden moeilijker weggelegd voor de tegenstander. Isa van Westing zette een blokkering waar Taurus dames 2 niet langs kwam en VSTS dames 1 won de set met 15-06.

De dames zijn heel blij met hun eerste winst van het seizoen. VSTS dames 1 wil de supporters graag bedanken voor hun steun. Dit heeft ze de juiste motivatie gegeven om de overwinning binnen te halen. Aankomende zaterdag spelen we wederom thuis om 16:30 tegen VV Utrecht dames 3.