1e996e4e-c7ce-4018-bd30-690ad6d4c57c-1050×788

Eindelijk! Raadhuisplein in Bodegraven krijgt update

Het Raadhuisplein in Bodegraven krijgt een flinke metamorfose en een groener karakter. Het college van Bodegraven-Reeuwijk heeft besloten om het plein op te fleuren volgens de basis schetsvariant (zie hieronder). Dit past en is haalbaar binnen de financiële mogelijkheden. 
De zit- en de groenelementen voor het Raadhuisplan worden rond medio april geleverd en geplaatst. Op het Raadhuisplein komt een lange zitbank voor de Trekpleister en de Margriet. Hierdoor kunnen mensen langer verblijven op het plein. Verder wordt het plein groener en bloemrijker aangekleed. Rondom de bomen komen ronde plantenbakken. Ook worden er ronde banken geplaatst rondom de bomen. Er is rekening gehouden met markten en evenementen, die daar georganiseerd worden. 

Kosten

Ze verwachten de oplevering van de eerste fase herinrichting Raadhuisplein rond eind april. De kosten zijn ca. €76.580,00. Voor de droom schetsvariant (met het verleggen van de Marktstraat, een waterpartij op het plein en verkleinen van de vijver) waren onvoldoende financiële middelen.

Burgerinitiatief Hart in Bodegraven

Burgerinitiatief Hart in Bodegraven gaat zich inzetten voor de sombere passages in Bodegraven. De plannen zijn onlangs gepresenteerd. Het is de bedoeling om de locaties aantrekkelijker te maken. Voor het Raadhuisplein hebben ze het idee om een podium in de muziektent aan te brengen. Volg alles van ze op hun Facebook Hart in Bodegraven.

 X