ESTO behoudt koppositie

In een tamelijk tamme wedstrijd behield ESTO met een 2-0 overwinning op NOC Kralingen de koppositie in de ranglijst.

Beide ploegen moesten na een maandje rust weer op gang komen. Dat deden ze op hun eigen wijze. NOC met verre schoten vanaf hun keeper richting een geblokte en enkele snelle voorwaartsen. ESTO met veel opbouwend gebrei vaak vastlopend op een Rotterdamse blokkade. Ook de scherpte om de bal in de touwen te jagen ontbrak bij beide ploegen. Daar mocht NOC vooral dankbaar voor zijn. Een eindstand met een ruime winst voor ESTO had niet misstaan. Toch ook een compliment voor hun keeper die zijn ploeg prima op de been hield. In de eerste helft had ESTO de pot al op slot kunnen gooien. Dat lukte niet en zo stichtte de lastige goed spelende spits van NOC soms angstige momenten voor het doel van ESTO. Na de rust was de wedstrijd snel gespeeld. In de 56e minuut belande een fraaie voorzet van Wouter-Jan Bos op het hoofd van Jesper de Besten. Zijn kopbal werd nog wel aangeraakt door de Rotterdamse doelman maar verdween over de doellijn voor de 1-0 voorsprong. De steeds protesterende en licht ontvlambare Rotterdammers deden enkele minuten later zichzelf de das om door een rode kaart te oogsten. De zeer ervaren back, opponent van Jordi Tuithof, moest met 2x geel het veld ruimen. Jordi kreeg daarna meer ruimte en drukte in de 60e minuut door tot diep in het vijandelijk strafschopgebied. Zijn trekballetje werd door Maarten van Riessen verzilverd voor de 2-0.

Daarna was de wedstrijd gespeeld en mochten de toeschouwers zo nu en dan gapen bij de verrichtingen op de kunstgrasmat.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd. Zoetermeer is de tegenstander en een sterke opponent. De wedstrijd begint om 14.00 uur.