ESTO pakt met 5-1 volle winst in Haastrecht

Anders dan de ruststand van 1-0 voor v.v. Haastrecht deed vermoeden, was ESTO in deze wedstrijd eigenlijk nauwelijks in gevaar.

De 1-0 was overigens het resultaat van een “fraaie” ongewilde kopbal van de laatste man van ESTO in eigen doel. Zo mocht v.v. Haastrecht hopen op een goed resultaat terwijl zij in de eerste helft veel moeite had met een fel ESTO. Diepe ballen voor de wind gingen wel richting het ESTOdoel. Deze werden tijdig onderschept en echte kansen waren er niet voor de geel-zwarten uit Haastrecht. ESTO moest de teleurstelling van het eigen doelpunt verwerken en deed dat door fel op de bal te jagen.

De ploeg verzaakte echter om voldoende pressie uit te oefenen in het zestienmeter gebied van Haastrecht en bleef zo doelpuntloos tot de 48e minuut. Na rust was er wel direct actie naar voren en een schot van Maarten van Riessen bracht de gelijkmaker 1-1. Zeven minuten later tekende hij de 2-1 voorsprong aan. Maarten pikte ogenschijnlijk in buitenspelpositie de bal op en maakte zijn spitsreputatie waar. Het middelveld van ESTO onder leiding van Job van Welie was daarna heer en meester. In de 61e minuut kreeg de linksback en directe tegenstander van Jordi Tuithof zijn tweede gele kaart. Enkele minuten daarna liet Jordi zijn plaatsvervangende tegenstander kansloos. De korte voorzet was voor Maarten van Riessen een intikkertje die daarmee een onvervalste hattrick op zijn naam zette. Haastrecht was verslagen en kwam nauwelijks meer aan de bal. Jordi kreeg de ruimte om zelf de 4-1 binnen te knallen. Even later pikte ook Wouter-Jan Bos zijn doelpuntje mee voor de einduitslag van 5-1 voor ESTO.

Volgende week komt Donk, een nummer één op de ranglijst, naar de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.