ESTO pakt met 2-0 winst de eerste punten

Het waren herfstachtige omstandigheden op het mooie sportcomplex van PVCV in Vleuten. Bij de start van het seizoen is punten pakken belangrijk om in een vroeg stadium weg te blijven uit de onderste regionen. De kersverse trainer Andy Biekman had de spelersgroep dankzij een goede analyse van de tegenstander optimaal voorbereid. Daarnaast zag je dat de spelers zich hielden aan de afspraken en dat resulteerde in een verdiend gewonnen wedstrijd. PVCV kon nauwelijks uitgespeelde kansen creëren terwijl ESTO mocht bogen op een handvol dikke kansen.

Tegenwind was het lastig voor beide ploegen. ESTO haalde daar toch het meeste voordeel uit. In de 23e minuut ging ESTO goed door op de linkerflank en belandde een voorzet van Jesper en Besten op een arm van de tegenstander. Dat gebeurde binnen het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Arno Zijm, de topschutter van vorige week, liet het net bollen voor de 1-0 voorsprong. Daarna was er vooral strijd op het middenveld en zag PVCV geen kans het windvoordeel te benutten. Na de rust kreeg ESTO het windvoordeel en bleken de aanwijzingen van Andy zeer waardevol. De rood-wit geblokte Vleutenaren moesten druk zetten en daardoor kreeg ESTO steeds meer ruimte. In de 56e minuut werd bij een goed uitgespeelde aanval de bal in de voeten van Arno Zijm gespeeld. Met zijn kenmerkende korte speelwijze dribbelde hij meerdere tegenstanders voorbij en knalde de bal hard en hoog in de touwen. Daarna stond Esto achterin, samen met het middenveld, als een huis en haalde zo de verdiende overwinning binnen.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij COAL in Rotterdam, om 14.00 uur start de wedstrijd. COAL staat na de tweede speelronde ook op 3 punten. Er zijn dus goede mogelijkheden om aansluiting naar boven te bereiken.