ESTO verliest kansloos met 3-2 van Foreholte

Na de goede serie wedstrijden dit jaar ging ESTO zondag in een moeizame wedstrijd ten onder en kon nauwelijks een kans creëren. Het overkomt iedere ploeg wel eens dat het niet lukt. Als enkele spelers ook nog een off-day hebben, dan wordt onzeker teveel de bal achterin rond gespeeld zonder opbouw naar voren. Tref je een tegenstander als Foreholte die kopsterk is, loerde op een klein foutje en met goed voetbal haar tegenstander onder druk zet, dan wordt het een verloren middag.

Halverwege de tweede helft stond ESTO met 3-0 achter maar pakte in de laatste vijf minuten toch nog twee doelpuntjes mee. Goed voor het doelsaldo maar jonvoldoende voor de punten. Direct na de aftrap ging Foreholte furieus van start. De kopsterke spits werd na een kwartiertje bij de tweede paal op maat bediend uit een voorzet en liet het net bollen voor de 1-0. Ruim een kwartier later vloog uit een vrijwel identieke situatie de nummer twee voor de thuisploeg in de touwen. Moeizaam naar achteren rondspelend was ESTO nauwelijks in staat om enig gevaar te creëeren.

De ruststand van 2-0 was dan ook een juiste weergave van de wedstrijd. Na de rust waren er bij ESTO achterin enige omzettingen en die hadden resultaat. Meer lengte bij lengte in de ESTOverdediging maakte de luchtmacht uit Vierhout vleugellam. ESTO speelde ook meer naar voren waardoor er enkele kleine kansen ontstonden. Toen een harde schuiver van 20 meter halverwege de tweede helft in de verre hoek van Joey’s doel verdween,  leek een zwaar verlies voor ESTO op de wagen. Dat pakte echter anders uit. In de laatste minuten en blessuretijd bleek de verdediging van Foreholte kwetsbaar en had hun middenveld alle energie opgebruikt.

Snelle en zorgvuldig uitgevoerde aanvallen van ESTO deed zowaar de ploeg uit Vierhout wankelen vanwege twee tegentreffers. De eerste van Arno Zijn en de tweede van Kevin Duthler. Met de verdiende punten gingen de spelers van Foreholte, maar toch ook met een lichte kater, van het veld. Volgende week is ESTO vrij en zondag 10 maart speelt de ploeg een uitwedstrijd in Ter Aar om 14.00 uur tegen Altior.