Gebrek scorend vermogen doet Vriendenschaar 1 opnieuw das om

Vriendenschaar 1 ging, ondanks het verlies van de week ervoor tegen concurrent Tiel ’72, vol goede moed de uitwedstrijd tegen ACKC 1 in. Toch beloofde dit zeker geen makkelijke wedstrijd te worden: de Almkerkers staan te boek als een fanatieke ploeg en nemen de derde plaats in de poule in.

En een makkelijke wedstrijd bleek het inderdaad niet te worden. De Bodegravers kampten van begin af aan met een probleem dat al een aantal weken speelt: het scoringspercentage ligt te laag. De kansen waren er wel, maar werden niet afgemaakt en vervolgens had de ploeg van De Knikker Keukens de rebound vaak ook niet.

Zo werd de eerste helft al een aantal wissels ingebracht. Ook direct na de rust (stand: 9-5) werd nog een aantal wissels ingebracht, met als hoofddoelen meer rebound en meer scorend vermogen. Dit pakte gelukkig aardig uit, waardoor de Bodegravers de stand wisten terug te brengen tot 10-8.

Hierna lukte het Vriendenschaar 1 echter niet nog verder door te pakken en bleef het verschil in doelpunten hangen op drie. Met een eindstand van 17-13 werd dit gat vergroot tot vier.

Deze zaterdag en die daarvoor kostten de Bodegravers niet alleen punten, maar ook een aantal enkels. Vier spelers raakten geblesseerd. De hoop is dat zij snel mogen herstellen en dat Vriendenschaar 1 in de twee laatste wedstrijden van de zaalcompetitie nog vier punten mag pakken, zodat alsnog een promotieplek behaald wordt.