Gouden punten voor ESTO

De minimale 1-0 overwinning op Xerxes-DZB levert voor ESTO maximaal resultaat op de ranglijst. Winnen van de onderste lijkt altijd makkelijk maar is het absoluut niet. ESTO was nauwelijks, of vaak niet, beter dan haar tegenstander.

Een tegenstander die tot de laatste seconde knokte voor resultaat maar voor het doel van Donny Veenis alles naast of over schoot. Dat deed Wouter-Jan Bos in de eerste helft ook toen hij vrij voor het Rotterdamse doel de wedstrijd kon openbreken. Tot de 69e minuut bleef de bril op het scorebord staan. Alles wat daarvoor gebeurde is nauwelijks het vermelden waard. Daarna konden de supporters toch een beetje genieten. Niet van hoogstaand voetbal maar wel van de spanning, de inzet en de kansen die beide ploegen creëerden. De weersomstandigheden werkten mee voor ESTO toen in de 69e minuut in een druk Rotterdams strafschopgebied de bal even bleef “hangen”. De lange Jesper den Besten knikte ver boven alle andere spelers uitspringend het leer binnen. Een gouden goal zoals na het laatste fluitsignaal van de niet zo piepjonge maar scherp fluitende scheids bleek. In de laatste twintig minuten en een 1-0 achterstand zocht Xerxes-DZB, tegen de wind in, de aanval. Ze waren gevaarlijk, sterk aan de bal en snel. Scoorden de “gelijkmaker” vanuit een buitenspelsituatie die dankzij goed vlagwerk van William Groeneveld werd afgekeurd. Beide ploegen kregen daarna goede kansen om nog verandering aan te brengen in de eindstand. Dat gebeurde niet omdat de ruimte buiten het doel oneindig veel groter is dan tussen de palen en de lat. De winst hielp ESTO aan versteviging van een plek buiten de gevarenzone. Volgende week zondag komt FC IJsselmonde naar de “Hill” in Bodegraven. Een pittige tegenstander maar te pakken. De wedstrijd begint om 14.00 uur.