Bekijk hier de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van VSTS.

‘’Heren VSTS laten 2 gezichten zien’’

Bodegraven – Afgelopen zaterdag hervatte Kraan & Roos Constructie VSTS Heren 1 de competitie tegen VV Utrecht H7 na 4 weken “vakantie”.

De nummer 9 van de competitie VV Utrecht H7 strijd nog tegen degradatie en was gebrand om te stunten tegen de koploper en zo ook Utrecht H5 (nummer 2) te helpen.

Met wat afwezigen en zieke/geblesseerde aan de kant van VSTS werd er toch wel overtuigend begonnen en gingen de eerste 2 sets snel voorbij met standen van 25-15 en 25-13.

De oude spirit van VSTS was weer zichtbaar en VVU had weinig in te brengen. Echter had VSTS deze wedstrijd 2 gezichten. De 3e set liet VSTS het even helemaal los en ging geheel tegen de verhouding in met 13-25 verlies van het veld af. Even resetten en de schouders eronder was het motto voor de 4e set en daarin lieten de Bodegravers weinig heel van de Domstedelingen en sloten de wedstrijd af met winst. De stand in de 4e set werd 25-10.

Zaterdag 14 maart wordt er uit gespeeld tegen Irene H2 (nummer 11). 28 Maart staat de kraker tegen DOS op de agenda om 16:30 uur in De Sporthoeve in Bodegraven. Graag tot dan!

‘VSTS Dames 1 boekt eenvoudige zege’

De dames van VSTS speelden op zaterdag 7 maart thuis in De Sporthoeve tegen VollinGo Dames 2.

VollinGo, hekkensluiter in de derde divisie B, was een team wat ondanks deze plek niet onderschat moest worden. Het was dus de taak voor de dames van VSTS om hun eigen niveau te behalen en er zo voor te zorgen alle punten thuis te houden.

Gestart werd met Judith Terpstra op de spelverdeling, Elvira Duiven als diagonaal, Mirjam van der Kruk en Fleur van der Laan op het midden, Karin van Rijn als libero en Aline van den Heuvel en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

Vanaf de start van de match werd er flinke servicedruk bij de tegenstander opgelegd, waardoor er een ruime voorsprong ontstond voor de thuisploeg. De ballen die terugkwamen werden goed uitgespeeld doordat de verdediging van o.a Van Rijn prima was deze wedstrijd en zo kon VSTS de aanval weer opbouwen. Duiven was weer succesvol met harde klappen en Van den Heuvel scoorde met tactische ballen afgewisseld met mooie drie-meter aanvallen. Met de overtuigende score van 25-14 werd de eerste set winnend afgesloten.

En zo ging de Bodegraafse formatie verder met de tweede set. Er kwam iets meer tegenstand waardoor het iets meer een wedstrijd werd maar het was vooral zaak voor VSTS om niet tegen zichzelf te gaan volleyballen, maar verzorgd en kien de wedstrijd uit te spelen. Van der Laan was lekker bezig op het midden, met scorende aanvallen maar ook haar blokkering stond als een huis waardoor het voor de tegenstander nog lastiger werd te scoren. Met 25-18 werd ook set twee gewonnen en ging set drie van start. Het was duidelijk dat het maar een tijdelijke opleving was in set twee van de Goudse formatie, want in set drie en vier was het voor VSTS voornamelijk een kwestie van goed serveren en de rally’s die wel ontstonden verzorgd uit te spelen. Met 25-15 en 25-16 werden set drie en vier overtuigend gewonnen en was de volle buit binnen. Er konden weer vijf wedstrijdpunten worden bijgeschreven en zo staat VSTS stevig op de vierde plek.

Aankomende donderdag wordt er weer gespeeld, de returnwedstrijd tegen Fietsbezorgd.nl Switch Dames 1 staat op het programma. Om 19:30 uur zal de wedstrijd van start gaan. De dames zullen zich weer van hun beste kant laten zien en gaan de strijd weer aan om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.