Honderden schoolkinderen uit Bodegraven-Reeuwijk doen mee aan de Jerusalema-Challenge

Inmiddels kent iedereen ze wel van internet: de filmpjes waarin vooral ziekenhuis- en zorgpersoneel meedoet aan de Jerusalema-Challenge. In Bodegraven-Reeuwijk gingen honderden kinderen samen het schoolplein op voor deze Challenge. De lokale omroep BR6 had ertoe opgeroepen om als jongste inwoners samen met elkaar in deze corona-crisis een gebaar van verbondenheid te maken. 
Ondanks de enorme korte termijn deden maar liefst zes scholen mee, die in een rap tempo aan de slag gingen om binnen drie dagen de danspasjes te leren en de Jerusalema-Challenge op film te zetten.  

‘Eigenlijk waren alle scholen enthousiast’, laten de initiatiefnemers bij de lokale omroep weten, maar een aantal waren te druk of hadden te weinig leerkrachten door ziekteverzuim. Het idee kwam vorige week dinsdag spontaan bij ons op en in verband met de Herfstvakantie deze week hadden we uiteindelijk maar een paar dagen om het hele project van de grond te tillen.’  

Maar het is gelukt. Niet in de laatste plaats dankzij de leerlingen en leerkrachten van de Wereldweijde (voorheen De Goede Herder school), de Willibrord school. IKC Schatrijk, de Prinses Beatrixschool en Het Vogelnest, allemaal uit Bodegraven, en tot slot De Venen uit Reeuwijk-Brug.  

BR6 heeft van alle ingezonden video’s een mooie çlip gemonteerd, die – zoals beloofd – vanaf 19:00 uur vanavond zowel op televisie, het YouTube als op de Facebookpagina van BR6  is te zien. ‘We zijn enorm trots op alle deelnemers’ voegen de initiatiefnemers toe, ‘want of het nu met een hamer is of niet, we kunnen het virus echt alleen maar met elkaar eronder krijgen.’  

De kabelfrequenties waarop BR6 is te ontvangen worden vermeld op de website BR6.nl

Ingezonden bericht

 X