Jong en oud winnen schaakprijzen

De winnaars van de schaakprijzen voor Bodegraven-Reeuwijk zijn bekend. Kampioen bij de senioren werd Hans Bos. Hij werd al vaak eerder kampioen, maar dat hij dit op 88 jarige leeftijd weer presteert, is wel heel bijzonder. Schaken houdt je kennelijk jong. Evert Bos en Marijn Meijer eindigden als tweede en derde.

Snelschaakkampioen werd Joost Mellegers. Hij was een klasse apart. Maar opmerkelijk was de vierde plaats die de 10 jarige Klaas Roos hier behaalde. Hij werd dit jaar zoveel sterker dat hij ook voor de gelouterde senioren wordt gevreesd. Klaas eindigde net achter HansBos. Met een leeftijdsverschil van 78 jaar staan beide samen op het podium.

Klaas Roos was ook de winnaar bij de A jeugd, voor Tobias Folsche en Merlijn Heij.  Gideon bij de Vaate was winnaar van de B groep, maar Kyan Schamper zat hem op de hielen. Een medaille is er ook voor Amine El Majdoubi, die als nieuw lid snelle vorderingen maakt.