Mandy Both uitblinker bij Heres

Vele selectie turnsters van G.V. Heres deden zaterdag 3 april mee met de Open Turn2Win Toernooi in Sommelsdijk. Omdat er vele niveaus zijn werden alle deelnemers van verschillende verenigingen   verdeeld en kwam het tot 5 wedstrijdrondes over de hele dag. Ook hier werd er geturnd op een sprong, balk, brug en vloer. Dit keer was het niet in een turnhal. Daardoor lag er een grote air-track waar de vloer oefeningen op geturnd werd. Deze veerde flink meer en was minder stroef. Met in- turnen goed inwerken en ervaren, meer kan je niet doen. Van Heres deden de volgende mee.

WEDSTRIJD 3:

Mandy Both, Quinty Piket, Sophie Turkenburg,  Demi Schonewille, Niene Hoogendijk en Iris Zwaard deden mee in wedstrijd 3. Mandy turnde in keuze oefenstof E , categorie Junior tegen 8 andere. Met haar sprong overslag met de plank over de Pegasus haalde zij de hoogste score: 10.40. Op de balk een radslag, handstand, pirouette en een achterwaartse salto af haalde ze een gedeelde 1e plek met een 10.40. Haar brug oefening ging zo goed dat ze ook hiermee de hoogste score van 11.30 haalde. Met de vloeroefening op muziek kwam ze op een gedeelde 3e plaats met een 11.00 score. Met de hoogste eindscore van 43.10  resulteerde dat op de 1e plek op het podium en kreeg ze een welverdiende gouden medaille. Quinty en Sophie zijn instappers met niveau D1 in een verplichte oefenstof. Zij zaten met z’n tienen in strijd. Quinty haalde met haar mooie score 12.00 op sprong op kast een handstand plat val en met de plankoline een streksprong een gedeelde 2e plek. Brug is voor haar wat moeilijker en haalde een 7e plek met de score 11.10. Balk ging niet echt deze keer en werd ze laatste met 8.10. Op vloer kan ze altijd de overslag perfect maar er moet meer geturnd worden en op muziek de bewegingen uitgevoerd. Een gedeelde 5e plek met score 9.30 en uiteindelijk werd ze met haar totaal score 40.50  8e. Sophie sprong met dezelfde sprongen een  gedeelde 4e plek met de score 11.80. Op de brug is zij sterk en turnde naar een 5e plek met score 12.20. Balk ging perfect en pakte ze hierop de 1e plek met een hoge score van 12.75. De vloer werd een 4e plaats met een score van 11.20. Sophie behaalde net niet een podium plek. Ze werd n.l. uiteindelijk 4e met een eindscore van 47.95. Demi, Niene en Iris zijn Pupil 1, zitten ook in niveau D1 verplichte oefenstof. Ook zij zaten in een groep van 10 turnsters tegen elkaar. Demi komt met haar sprongen op een gedeelde 6e plek met score 11.50. Brug een 8e plek met 11.60. Balk ging niet helemaal goed waardoor ze met de score 8.15 op een 8e plek kwam. Vloer ging weer sterker en dat gaf haar een 5e plek met de score 10.60. Uiteindelijk kwam ze op de 9e plaats met een totaal score van 41.85. Niene kwam met haar sprongen ook op een gemiddelde van 11.50 en dus ook een 6e plek. Brug ging netjes en gaf haar met de score 11.90 een 7e plek. Balk een 8.90 score wat een 7e plek werd. De vloer ook een 7e plek met de score 9.90. Totaal gaf dat een 42.20 en een 7e plaats. Iris turnt met de sprongen een 11.60 en gaf haar een 5e plek. Brug gaat haar steeds beter af en het gaf haar een 9e plek met de 11.40. Balk ging haar weer wat beter af en ze scoort een 6e plek met 9.30. Bij de vloer gaat de overslag nog wat moeilijk, ze turnt een 8e plek met 9.80. Totaal komt zij op 42.10 wat de 8e plaats gaf.

WEDSTRIJD 4:

In wedstrijd 4 waren Jet Stalenhoef, Tess Bakker en Celeste Jaspers aan de beurt. Zij zijn Jeugd 1 D1 in de verplichte oefenstof. Jammer dat de balk toch iets te hoog gezet werd door de jury. Het zijn vaak voor de verenigingen weer onbekende balken met andere verstelsystemen. Na 4x vragen of ze het zeker wist werd daarop de wedstrijd gedaan. Even wennen maar het geeft wel een voordeel bij de afsprong.  Zij zaten in een groep van 12 turnster die tegen elkaar moesten. Zij sprongen over de pegasus met een plankoline. Een overslag of arabier of half in half uit. Jet deed haar sprong netjes. Toch kwam ze met 11.80 op gedeelde 6e plek. Bij brug lukte haar ophurken. Ze doet nog geen salto af. Ze scoorde een 9.60 en kwam op de 9e plek. Balk was haar score 9.80 en gaf ook een 9e plek. Vloer had ze een 10.80 en dat was een mooie 3e plek. Haar eindscore van 42.00 gaf haar een 10 e plaats. Tess is sterk in haar sprong en met de mooie score van een 12.30 gaf het haar een welverdiende 3e plek. Brug is niet haar ding, hier scoorde ze met een 9.10 een 12e plek. Balk ging heel netjes wat resulteerde in een 3e plek met de score 11.30. Vloer gaat goed en gaf haar een score van 10.90 wat een gedeelde 3e plek werd. Eindscore 43.60 en daarmee kwam ze op een 7e plaats. Celeste heeft snelheid en kracht in haar sprong. Een 12.10 score gaf haar een 5e plek. Brug is een favoriet onderdeel van haar. Ze doet een salto af.  Ze had hier ook een gedeelde 2e plek met een 12.80. Balk  gaf haar een 5e plek met de score 10.80. Eindresultaat een 5e plaats met 45.60.

WEDSTRIJD 5:

In deze laatste ronde waren Annabelle Marrazza, Fleur Baas en Gaby van den Bos. Zij turnde in de keuze oefenstof D Senior van totaal 13 deelnemers. Zij turnde stabiel maar wel met wat foutjes. Wel werden er nieuwe elementen geturnd.  Bij Annabelle begon de balk goed, wel er vanaf gevallen, het was niet haar balk-dag zei ze zelf maar verder wel netjes geturnd. Vloer ging heel goed, salto voorover, arabier en streksalto ging perfect. De sprong, plank met Pegasus, werd een mooie overslag. Brug begon goed, de pendelkip net niet gehaald maar wel weer een mooie hoge salto af. Haar scores: Balk: 7.80 , Vloer: 10.40, Sprong: 10.30 , Brug: 8.90 Eindscore 37.40 en kwam op de 13e plaats. Fleur turnde op de balk goed, ze scoorde een 9.40. Vloer kreeg ze een 10.60. Haar sprong een 10.20. Brug ging haar deze keer goed af. Ze haalde haar persoonlijke record met een 11.00. Eindscore van 41.20 en dat bracht haar op een 6e plaats. Gaby turnde op de balk een 8.30. Met haar vloeroefening turnde ze een moeilijker element. Ze deed de arabier met streksalto halve draai. Jammer genoeg kwam ze niet helemaal goed tot stand. Een score van 10.20. Met sprong is Gaby goed. Half in, half uit…een moeilijker sprong, ze kreeg een mooie score van 11.50. Brug ging even wat minder, een score van 8.90. Eindscore 38.90 wat een 12e plaats werd.

In deze wedstrijd zaten in de andere baan Emily Spekman, Amber de Jong, Dewi lakerveld en Fleur van Vliet. Voor Emily was het haar 2e wedstrijd dus had zij wat minder ervaring met wedstrijdspanning. Zij turnen in de Categorie Pupil 2 met Niveau D1 verplichte oefenstof. 13 deelnemers streden tegen elkaar. Sprong was een handstand overslag op kast met een plankoline en een salto vanaf de plankoline. Met in-turnen kwam Emily bij haar afzet niet goed uit op de plankoline waardoor haar sprong over de kast niet goed lukte. Ze schrok hiervan maar kon zich herstellen. Haar salto ging goed. Het gemiddelde cijfer werd 9.15.  Bij de Brug deed ook zij een salto alleen af, ze turnde een mooie 11.70. Balk ging wat minder. Ze scoorde een 8.95. Vloer ging goed. Ze turnde een 9.30. Een eindscore van 39.10 wat een 12e plaats werd. Amber sprong een 4e plek met de score van 12.35. Brug lukte alles maar wat schoonheidsfoutjes. Ze turnde een 12.20 score. Balk was een middenmoot score van 9.70. Op vloer werkt ze netjes en kreeg ze een 10.60. Eindscore 44.85 en dat bracht haar op een mooie 8e plaats. Dewi was de hoogste van deze hele groep met haar sprongen. Een gemiddelde van 12.60 over haar 2 sprongen. Een welverdiende 1e plek. Brug haalde ze een 12.60 . Op de balk turnde ze ook de 1e plek met 12.15 score. Vloer turnde ze een 10.60. Doordat ze op de vloer een gedeelde plek had en ook hier in de middenmoot score kreeg kwam ze uiteindelijk op een mooie 5e plaats met een totaal score van 47.95. Fleur sprong een mooie 12.25. Bij brug kreeg ze een 12.90 een 5e plek. Balk een 11.65 een gedeelde 3e plek. Vloer ging goed, ze scoorde een 10.70. Ze had als eindscore een 47.50 en kwam uit op een verdiende 6e plaats.

Het was voor de trainsters die mee waren een lange maar een gezellige dag. Voor de rijders een verre reis en voor de turnster een leuke en sportieve wedstrijd. Er is weer ervaring opgedaan, mooie resultaten neer gezet en iedereen kreeg een mee doen medaille voor hun inzet.