IMG_2829 (1)

Mercatu en Reeuwijkse Hout: voorzichtig en vertrouwen

Marieke de Jong, eigenaresse van Restaurant Reeuwijkse Hout en Mercatu is nog steeds “voorzichtig” en wil “niet te vroeg juichen”, maar is blij dat ze de deuren van de horecagelegenheden, die zo’n 500 meter uit elkaar liggen, mag openen.




De Jong heeft vertrouwen in het naleven van de corona maatregelen. “Bij onze ijssalon is nooit onenigheid, dus ik ga er vanuit dat dit bij het terras en restaurant hetzelfde zal zijn.” noemt ze over het afstand houden tussen klanten. “Wel ben ik bang dat het virus in het algemeen in Nederland weer uit de hand kan lopen: je houdt het in je achterhoofd. Ik denk dat meerdere horecaondernemers dat hebben.”

Er volgden ontwikkelingen. Zo telt het terras 175 stoelen minder dan eerst, maar dat houdt de ondernemers niet tegen. “We hebben ons terras bij het Reeuwijkse Hout uitgebreid: met de beperkte ruimte hebben we er een stukje bij getrokken. Ik vind het heel mooi geworden; ik dacht, dat hadden we eerder moeten doen! Dat is een hele leuke bijkomstigheid.” Ze benoemt het uitzicht op de Reeuwijkse Plas.

Ook zal er in het restaurant worden gewerkt met shifts, van 17:00-19:00 en 19:30-21:30. “We hebben meerdere zalen; dus we kunnen eigenlijk twee keer 30 mensen ontvangen, dat geldt ook voor Mercatu.” 















X