Nadine Naaijkens en Ferdinand Oldeman TTB clubkampioenen 2019

Zaterdagmiddag 15 juni vonden voor de 31e keer de clubkampioenschappen van Triathlon Team Bodegraven plaats. Maar liefst 25 leden doken het water van de Vliet in om 500 meter te zwemmen. Vervolgens fietsten zij 20,6 km over de J.C. Hoogendoornlaan, en werd er bijna 6 kilometer gelopen.

Bij de heren was het een spannende strijd. Ronald van der Meer klom als eerste het water uit, al snel gevolgd door Ferdinand Oldeman en Ron Noordergraaf. Na het fietsen lag Ron op kop, hij startte als eerste aan het loop onderdeel, met Ferdinand vlak achter hem. Andy Koolmees was inmiddels opgerukt naar de derde plek.
Al snel nam Ferdinand de leiding over, en hield dit vol tot de finish. Hij volgt hiermee Sven Strijk op als clubkampioen. Andy Koolmees werd tweede en Tonny Zaal finishte na een supersterk looponderdeel als derde.

Bij de dames was de wedstrijd minder spannend. Direct na het zwemmen lag de Bodegraafse Nadine Naaijkens, die vorige week nog won in Woerden, fors op kop en zij wist deze positie tot de finish te behouden. Nadine prolongeerde hiermee haar titel.

Voor het eerst werd er voor de jeugdleden ook een wedstrijd gehouden. Ondanks dat het loopparcours wat langer was dan de bedoeling, hebben alle jeugdige deelnemers de wedstrijd knap uitgelopen. Liv van der Kraan ging ervandoor met de beker.

De clubkampioenschappen werden afgesloten met de jaarlijkse TTB barbecue.

Sven Strijk nam dit jaar geen deel aan de clubkampioenschappen. Hij start vandaag in Nieuwkoop en gaat daar voor een podiumplek.