2ef02ff3-3a6b-4faa-9359-eeb09f75c593

Ongeregeldheden in centrum Bodegraven

Zaterdagavond is het flink uit de hand gelopen na afloop van het feest en de kermis in het centrum van Bodegraven. Op meerdere plekken in Bodegraven gingen groepen jongeren met elkaar op de vuist. De ME uit Den Haag is ter plaatse gekomen om de boel rustig te houden en ‘schoon te vegen’. Dit ging gepaard met flinke klappen. Op social media geven meerdere mensen aan dat ze onschuldig werden geslagen. In de Prins Hendrikstraat moesten jongeren rennen voor de charges van de ME.
Na 12-en werd de sfeer grimmig en kwamen de ME en hondengeleiders in actie. Aan het einde van de Brugstraat stond een peloton ME. Bij de kermis werden alle bezoekers tegengehouden door de politie. Om 00.40 uur gaf de politie de omgeving vrij en mocht iedereen zijn weg vervolgen.  

De woordvoerster van de politie laat weten dat er één arrestatie is verricht. “Het gaat om een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij probeerde door de linie te komen en werd daarom aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.” Verder licht ze toe: “We kregen om 23.20 uur via de meldkamer binnen dat het onrustig was in het centrum van Bodegraven. Er waren op meerdere locaties losse vechtpartijen gaande. Hierop heeft de politie opgeschaald en het parate peloton erbij gehaald. De bezoekers zijn eerst met een megafoon verzocht de locatie te verlaten. Daarna heeft de ME met de charges de groepen in drie richtingen uiteen gedreven.”   

Op vrijdagavond waren er ook al meerdere problemen in het centrum van Bodegraven. Hierdoor heeft de politie op zaterdag de boel goed in de gaten gehouden en extra mankrachten opgeroepen.

 

Later meer…

 

 

 X