Opnieuw volle winst ESTO

De 0-4 overwinning in uitwedstrijd tegen ASW kwam zoals verwacht moeiteloos tot stand. Het grote verschil op de ranglijst maakte er een beetje gezapige wedstrijd van met heel veel balbezit voor ESTO. Dat liet de thuisploeg toe. Ze waren zo verstandig niet teveel naar voren te voetballen. Met een laag tempo, mede als gevolg van de onnodig veel spelonderbrekingen, en geduld loerde ESTO op een mogelijkheid voor het eerste doelpunt. Dat viel in de 26e minuut. Jordi Tuithof pikte en steekballetje op en verschalkte de keeper van ASW. Hevig protest van de spelers vanwege vermeend buitenspel werd niet gehonoreerd en tot de rust bleef dit de tussenstand.

Binnen een kwartier na de rust stond het 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. In de 50e minuut blunderde de verdediging van ASW en kon Wouter-Jan Bos aanleggen voor een schot naar de linker bovenhoek. Prima keeperswerk voorkwam een doelpunt maar een enkel minuutje later was het wel raak. Maarten van Riessen benutte een slimme corner richting de eerste paal en knikte binnen voor de 0-2. Nog geen twee minuten later werd de opgeschoven verdediging van ASW verrast door een diepe bal. Via de kluts deed Wouter-Jan Bos de bal in het doel belanden. Daarna kwam toch een goede mogelijkheid voor ASW om met een afstandschot de eer te redden. Zo kon Joey Anker nog even laten zien dat hij een uitstekend keeper is die niet alleen een snelle en goede spelhervatting waarborgt maar ook zijn doel schoon houdt. Een prachtige actie op de linker vleugel van Jordi Tuithof bracht in de 75e minuut de eindstand van 0-4. Hij ging op de rand van het  strafschopgebied tussen twee spelers door. Omspeelde tegen de achterlijn de laatste man en tikte de bal in de korte hoek. Op het schitterde voetbalcomplex werd de wedstrijd door ESTO daarna soepeltjes uitgespeeld. Mooi moment was de invalbeurt van Jesper den Besten die weer hersteld lijkt van zijn blessure.

Er wachten er nog drie wedstrijden, waarvan de laatste opnieuw tegen ASW. Volgende week is er geen wedstrijd. Daarna nog twee lastige wedstrijden. Stolwijk komt op bezoek in Bodegraven en daarna is Cabauw in de winderige polder is ook geen eenvoudige opgaaf.