Reesvelt II: koop- en huurwoningen in dorpse ambiance

Er heerst een bouwbedrijvigheid van jewelste in Reeuwijk-Dorp. Vergeer Plantontwikkeling en Vergeer Bouw laten in het typische Reeuwijkse slagenlandschap een wijk met 53 woningen verrijzen: Reesvelt II. Die ligt tegen de zuidkant van de dorpskern aangeplakt en loopt schouder aan schouder op met de naastgelegen Reewal. In de verte – in zuidelijke richting – gloort de A12.
Het gaat om 44 koopwoningen en 9 sociale huurwoningen. En dat de chique bouwstijl van de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw bij kopers tot de verbeelding sprak, bleek net na de start van de verkoop in januari 2020. Op alle woningen was direct een optie. Toen corona kwam maakten enkelen nog even een pas op de plaats, maar in april van het vorig jaar waren alle 44 koopwoningen verkocht. De nieuwe eigenaren telden, afhankelijk van het woningtype, tussen de 300.000 en 775.000 euro neer voor hun onroerend goed.

Voor huurders komen vijf eengezinswoningen beschikbaar en vier grondgebonden woningen voor Reeuwijkse senioren die hun wooncarrière in hun eigen dorp willen voortzetten.

Vanzelfsprekend maken de toekomstige bewoners geen gebruik van gas, maar koken en verwarmen doen de ‘Reesvelters’ via een duurzaam energiesysteem.

Artist impression van Reesvelt II in vogelvlucht. Beeld Vergeer Planontwikkeling

Door: Ad van den HerikX