Rohda’76 moet op herhaling

Precies 51 minuten duurde de uitwedstrijd van Rohda’76 tegen Kamerik. Tegen kwart voor vier trok er een hoosbui over sportpark Mijzijde. De scheidsrechter van dienst stuurde de doorweekte spelers naar de kleedkamer om te schuilen. Enkele minuten later keerde de leidsman terug naar het veld om vervolgens het predicaat onbespeelbaar aan de grasmat toe te kennen. En dus moet Rohda’76 op een nog nader te bepalen datum terug naar Kamerik om de resterende 39 minuten af te werken én om een 2-1 achterstand weg te werken.

In de eerste helft hield het veldspel van Rohda’76 gelijke tred met het weer: bar en boos. Toch kregen de Bodegravers binnen vijf minuten de kans om de score te openen, maar een kopbal van Mitchell van Waveren miste voldoende kracht en de juiste richting. Vrijwel direct daarna liet de Rohda-defensie zich aan de andere kant van het veld in de luren leggen: 1-0. Dat scenario herhaalde zich tien minuten voor rust: 2-0.

De thee leek Rohda’76 goed te hebben gedaan. Vrijwel direct in de tweede helft zorgde Jeroen Schouten met een intikker voor 2-1. Daarna liet Pluvius zich van zijn iets te scheutige kant zien waarna iedereen vroegtijdig de warme douche mocht opzoeken.

Komende zaterdag sluit Rohda’76 de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Linschoten. Aanvang 14.30 uur.

Foto-onderschrift: na 51 minuten staakte de scheidsrechter de wedstrijd.