RVC blijft hopen op periodetitel

RVC maakt nog steeds kans op de het winnen van de derde periode. Na een slechte competitiestart ging het de Reeuwijkers na de winterstop een stuk beter af en gaat het tot de laatste wedstrijd meedoen om een prijs.

In Den Haag moest hiervoor eerst gespeeld worden tegen het Koninklijke HVV. Van het Koninklijke was weinig te zien voor de start van de wedstrijd, die op een bijveld afgewerkt zou worden. HVV leek de sterkere ploeg in de beginfase, maar dit wist RVC in de loop van de eerste helft goed om te draaien. Hoewel het geen hele grote kansen kreeg hadden de gasten het betere van het spel. Het gevaarlijkste waren de Reeuwijkers uit corners, die een aantal keer goed leken te vallen, maar waarna het schot te slap was om langs alle verdedigers te vliegen. HVV kreeg ook de kansjes, want het bleef een hele open wedstrijd.

De tweede helft verliep anders, HVV zette aan en RVC ging mee in het spel van het lange ballen spelen. Het kwam het voetbal niet ten goede en gepaard met veel slordig balverlies werd het geen hoogwaardige pot. Toch bleef het spannend, vooral toen HVV op voorsprong wist te komen. De goal viel niet uit het niets, HVV was op dat moment sterker. RVC zette daarna de noodzakelijke achtervolging in, het moest voor de winst gaan. De tegenslag van het doelpunt leek net genoeg pit terug in het elftal te brengen om snel daarna de 1-1 binnen te schieten. De bal kwam bij Daan Zantinge die netjes afrondde. Beide ploegen gingen daarna voor de volle driepunter. RVC was daarin het gelukkigst. Spits Wouter Sluijs nam de bal netjes mee en wist hem naast de HVV doelman te schuiven, waardoor RVC in de slotfase toch de overwinning meenam. Hierdoor is het volgende week, in de derby tegen ESTO, alleen afhankelijke van DOSR in de strijd om de periode.