NQ1A7937

RVC kan zich opmaken voor laatste kans

Na de 2-1 overwinning op GDA stond de volgende Haagse tegenstander in de finale van de nacompetitie op het programma. VUC was de ploeg die ook zijn eerste wedstrijd wist te winnen en bij en tegen RVC’33 voor promotie kon gaan spelen. Trainer Dennis Olman liet dezelfde spelers in de basis starten als de vorige zondag.
De beginfase zag er goed uit voor RVC. Het leek wat meer een voetballende wedstrijd te worden dan de vorige week, toen het meer vechtvoetbal werd. Toch zakte het niveau aan Reeuwijkse zijde al vroeg in, waardoor VUC de overhand kreeg. De gasten waren de eerste die gevaarlijk konden worden, door een aantal handige spelers die het de RVC verdediging moeilijk wisten te maken. Een foute bal op het middenveld van aanvoerder Mari Blanken leidde dan ook de voorsprong voor VUC in, de verdediging kon hier niet meer ingrijpen en in twee instanties werd keeper Frank van Leeuwen gepasseerd. RVC kon er aan de andere kant weinig tegenin brengen, het speelde slordig en verloor te vaak de bal.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt door de thuisploeg en leek het er weer alles aan te doen om degradatie te voorkomen. Het voetbal werd beter en VUC kon op sommige momenten op eigen helft gehouden worden. Het resulteerde in een aantal opgelegde kansen voor RVC, maar deze wisten op het nippertje niet verzilverd te worden. De uitstekend spelende VUC doelman leek onverslaanbaar. En zoals vaker in het voetbal viel toen de goal aan de andere kant. Een vrije trap kon door Van Leeuwen niet klem gepakt worden, waarna de VUC aanvaller als eerst bij de bal was en simpel kon binnen tikken. Toch gaf RVC niet op en wist het ook na de 0-2 weer terug te komen in de wedstrijd. Een prima voorzet van invaller Romano Giorgini werd door Wouter Sluijs knap ingeschoten. Het Reeuwijkse publiek ging ook weer achter de ploeg staan en RVC veerde op. De kansen kwamen er wel voor de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen, maar zij hadden het geluk niet mee. VUC hield stand en wist door de 1-2 overwinning de promotie naar de felbegeerde eerste klasse veilig te stellen. Voor RVC zit er niets anders op dan het volgende week opnieuw te proberen tegen De Zwervers.

Foto’s: Leo ErnstX