RVC loopt tegen counters van Teylingen aan

Tegenstander RKVV Teylingen kon al rustig naar het einde van de competitie uitkijken. Door het winnen van de tweede periodetitel zijn zij al zeker van het spelen van nacompetitie voor promotie. RVC daarentegen moet nog punten pakken om dit te verzekeren.

Teylingen liet aan het begin van de wedstrijd zien dat het gewoon voor de overwinning zou gaan spelen. Het wist RVC onder druk te zetten, maar dat draaide langzaamaan om. Het rondspelen van de thuisploeg bracht RVC niet in gevaar, maar als RVC de bal kreeg dan kon het snel richting het doel van Teylingen. De Reeuwijkers kregen wat kleine kansjes, maar daar werd te slordig mee omgesprongen. Invaller Mees Booy, die de snel geblesseerde Ralph Tol had vervangen, was met een schuiver het dichts bij, maar zijn inzet werd gered door de doelman. Toch speelde RVC door het overwicht Teylingen ook in de kaart. Het waren dan ook twee goed uitgevoerde counters die Teylingen nog voor rust op een 2-0 voorsprong wisten te brengen, waarna RVC doelman Van der Meer zijn ploeg nog op de been hield en de 3-0 tegen hield.

De tweede helft zag er hetzelfde uit, RVC wilde wel, maar het lukte niet. Het omsingelde de tegenstander, maar voor het doel werd er te weinig gecreëerd. In de loop van de tweede helft was het dan ook opnieuw een counter die RVC kansloos maakte om hier nog punten vandaan te halen, met 3-0 leek de wedstrijd gelopen. RVC gaf alleen niet op, was dichtbij aansluitingstreffers, maar het kwam allemaal te laat. Een penalty was nog wel de aanleiding tot de 3-1. Frank Stolwijk miste in eerste instantie, maar Daan Zantinge was scherp en schoot alsnog binnen. RVC heeft nog zicht op de periode na deze jammerlijke nederlaag, dus er komen nog belangrijke wedstrijden aan.