RVC’33 zet goede reeks voort

Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is RVC weer terug op het goede pad. Tegenstander Altior had RVC thuis weten te verslaan, maar het tij lijkt gekeerd.

Het lastig bespeelbare veld en de harde wind zorgde ervoor dat het voetballend niet de beste wedstrijd werd. Na een rumoerig eerste deel van de wedstrijd zorgde Romano Giorgini voor de openingstreffer voor de thuisploeg. Hij dribbelde langs de keeper en wist daarna de verre hoek te vinden om de Reeuwijkers op voorsprong te schieten. Met de wind in de rug wilde RVC meer schade aanrichten bij Altior, maar deze hielde stand tot de rust.
Na de rust leek RVC even te moeten wennen aan de tegenwind. Het pakte het daarna goed op en bracht Altior nog verder in de problemen. Bjorn Verbeij kopte een corner van Daan Zantinge hard richting het doel, maar doordat de bal even hard van richting veranderd werd vloog deze in de kruising, 2-0. Altior kon nog even ruiken aan een gelijkspel, toen zij nog wel op 2-1 kwamen, maar invaller Wouter Sluijs maakte er voor de Reeuwijkers 3-1 van in de eindfase door een slecht verwerkte vrije trap van Frank Stolwijk van dichtbij binnen te koppen. Altior Anton de Haan gaf zijn ploeg nog wel even het slechte voorbeeld, door twee keer opzichtig te duwen en daarna na te trappen. Hij ontving hiervoor zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Voor RVC was hiermee de overwinning helemaal veilig gesteld en doet het goede zaken op de ranglijst.