Seizoen RVC’33 voorbij na nacompetitie nederlaag

De kans dat RVC deze nacompetitie wedstrijd tegen Oliveo mocht spelen leek vorige week ver weg na het gelijke spel tegen ESTO. Toch verzuimde alle concurrenten van de Reeuwijkers, waardoor RVC alsnog mocht aantreden in Pijnacker.

Een zeer warm kunstgrasveld was het toneel voor de eerste finale van de twee mogelijke finales. Bij winst mag je door, bij verlies ligt je eruit. Trainer Dennis Olman had een fitte selectie ter beschikking, hoewel fit? Het was opnieuw een lang seizoen voor de blauwe-witte, konden zij zich nog een keer opladen voor de winst?

De gasten startte goed tegen Oliveo. Twee corners in de beginfase zorgde ervoor dat de thuis doelman beide keren knap moest redden op de inzetten van Bjorn Verbeij en Zanzibar Booy. RVC leek het heft in eigen handen te willen houden en kreeg redelijk de ruimte om te voetballen. Het was dan ook terecht dat RVC na 13 minuten spelen op voorsprong kwam. Daan Zantinge schoot hard van afstand, de Oliveo doelman kon maar half keren en daarna was Wouter Sluijs het snelst bij de bal om in te schieten. Na te treffer liet RVC het glippen. Het liet de tegenstander helemaal terug in de wedstrijd komen en ook zij wisten te scoren. De Oliveo spits kon zo doorlopen en Van der Meer verslaan.

In de tweede helft had Oliveo het helemaal voor het zeggen. Zij waren de betere ploeg en RVC was onzorgvuldig op bijna ieder deel van het veld. Twee keer knullig balverlies en onvoldoende verdedigen en de eindstand stond op het scorebord, 3-1. De Reeuwijkers waren niet bij machte om het Oliveo nog moeilijk te maken. Oliveo speelde het zakelijk uit, had het tijdrekken tot een kunst verheven. Helaas krijg RVC’33 geen nieuwe finale te spelen en nam het in deze wedstrijd afscheid van trainer Dennis Olman, verzorgster Steffi de Lange, keeper Stefan van der Meer (vertrekt naar Jodan Boys) en aanvoerder Mari Blanken. blank blank blank blank

Foto’s: Andre van Egdom – RTV Bodegraven