Spannende finale bij BedrijvenDubbelToernooi TTV Reeuwijk

Tafeltennis – Na een spannende finale weetTeam Hillegom de ervaren rotten van SPRING Architecten te verslaan. Jonathan den Hertog en Rogier Groen wisten met nipt verschil (28-26) Cor de Jong en Jan Poortermans voor te blijven. De hartstochtelijke aanmoedigingen van kleinkinderen De Jong mochten niet baten.

De afslag vond afgelopen donderdag stipt om 20.00 uur plaats aan de Overtoom in Reeuwijk-Dorp. 16 bedrijventeams, waarvan per team maximaal 1 lid van een tafeltennisvereniging deel uit mocht maken, bonden de strijd aan op de 4 tafels in de zaal. Vier poules van 4 teams dus, die streden om een gunstige positie in de tweede ronde. In wedstrijden van 8 minuten werd er fel en op de millimeter getafeltennist. Wie niet speelde zat uit te puffen langs de kant of zocht nog wat meer gezelligheid in de bar.

In de 2e ronde, de 1/8e finale in dit geval, werden de nummers 1 uit de poules gekoppeld aan een nummer 4 uit een andere poule. De nummers 2 troffen een andere nummer 3. Zo werd er kruislings naar de 1/4e finale en de halve finales. In de 1/8e finales was Hielkema Interiers met afstand te sterk voor Fouwtjes Klasse, legde Hogebrug 2 het ruimhartig af tegen Spring Architecten, had ISSOS geen moeite met Flying Bats en betekende deze ronde ook het einde voor Blue Diamonds, Baars IT, Hogebrug 1 en King Nuts.  In de 1/4 finale ging Kwekerij van Tol ten onder tegen Verweij  Houttechniek, was daar het Waterloo van ISSOS in een ruime nederlaag tgen Team Hillegom, was het exit Hielkema Interieurs tegen SynCount en eliminieerde Spring Architecten het team van I.A.T.

In de 1e halve finale liet Team Hillegom zijn tanden zien tegen de mannen van SynCount (30-23) en won Verwey Houttechniek nipt niet van Spring Architecten (24-26).

Dat betekent bij de strijd om plaatsen 3 en 4 de gevestigde orde van SynCount tegen het onbekende Verweij Houttechniek. Vader en zoon Verweij wisten in een meeslepend gevecht toch beslag te leggen op plaats 3.

De finale werd gespeeld door de teams van Spring Architecten, vaste klant in de top 3 en al eerder toernooiwinnaar en het Team Hillegom, dat al twee keer 2e werd in het verleden. De teams deden nauwelijks voor elkaar onder in de eindstrijd. Uiteindelijk bleek het aan het einde van de 8 minuten 28-26 te staan voor Team Hillegom, dat nu dus eindelijk de toernooiwinst kon opeisen.