Storm van Dijk knap vijfde tijdens DK -18 in Dordrecht.

Judoka Storm van Dijk, inmiddels 14 jaar, kwam zaterdag in Dordrecht uit op het DK -18. Dit belangrijke regionale toernooi is de “toegangspoort” tot het NK judo in Den Haag. In de judosport ga je in het jaar dat je 15 wordt, in Storms geval 2020, over naar de -18 jaar. Deze categorie wordt dus bezet door judoka’s van 14 tot en met 17 jaar.

Storm begon sterk aan het toernooi door meteen de eerste wedstrijd op een prachtige manier in winst om te zetten. Na deze partij verloor hij helaas van de uiteindelijke nr. 3 waardoor hij in de verliezersronde terecht kwam. Daar won hij vervolgens vier partijen maar moest in de partij om het brons zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Doordat er vanuit de “winnaarspoule” derde plek komt en vanuit de verliezerspoule een derde plek komt is er geen vierde plek maar twee derde plekken en twee vijfde plekken en logischerwijs ook twee zevende plekken. Uiteindelijk gaan alleen de nummers 1, 2 en twee nummers 3 door naar het NK.

Storm wist zich knap te handhaven in deze “koningsklasse” onder de herenpoules. Storm komt uit in de -66 kg. Deze poule is altijd de grootste poule onder de -18 deelnemers. Tijdens dit toernooi kwamen 22 deelnemers uit in deze categorie. Al met al kan Storm met tevredenheid terugkijken op een goed gelopen toernooi en traint hij hard door om uiteindelijk weer op het podium te komen.