Uitzonderlijke veerkracht helpt RVC’33

Trainer Dennis Olman van RVC had voorafgaand aan de wedstrijd tegen ONA lastige keuzes te maken. De RVC selectie lijkt bijna compleet en Olman kon een sterke basis elf opstellen. Ook ONA was zo goed als compleet en dat zou het voorteken moeten zijn voor een mooie pot voetbal.

De openingsfase zat vol lange ballen naar boven. Beide ploegen wisten de tegenstander onder druk te houden, waardoor de lange bal vaak de enige optie leek. Het kwam het spel niet ten goede, maar het bleef wel spannend. RVC had in de eerste helft op voorsprong moeten komen, maar zijn wisten met 3 aanvallers de keeper en verdediger van ONA niet uit te spelen. ONA kreeg wat kleine kansjes, maar zowel de verdedigers als keeper Van der Meer kon zonder al te veel moeite redding brengen.

Het spektakel stuk begon pas in de tweede helft. ONA wist door Robin Plomp op voorsprong te komen, hij kopte de bal langs de RVC doelman. RVC ging direct in de achtervolging. Het was Romano Giorgini, die na wat wisselingen op de linksbuiten positie was beland, en de bal langs de ONA goalie schoof. Niet veel later had Giorgini RVC op 1-2 moeten zetten, maar hij faalde dit keer vlak voor het doel. ONA leek hier niet van onder de indruk en zorgde aan de andere kant zelf wel voor de treffer. Opnieuw was het Plomp die nu met wat meer moeite Van der Meer kon passeren. De laatste tien minuten moest RVC dus alles op alles zetten om er nog een resultaat uit te halen op de Walvisstraat. De Reeuwijkers hadden moeite om voetballend het doel te bereiken, maar met een hoge bal van Zanzibar Booy, die in eerste instantie voor de keeper leek te zijn, kwam Frank Stolwijk even tussenbeide. Hij volleerde de bal langs de ONA doelman en zette RVC op 2-2. Deze opsteker zorgde bij RVC voor meer vertrouwen en in de blessuretijd gingen de Reeuwijkers nog een keer naar voren voor een corner. Bij de tweede paal werd Frank Stolwijk opnieuw gevonden en met een halve omhaal van dichtbij schoot hij RVC naar de 2-3. Een grote ontlading bij alles wat blauw-wit was. RVC klimt hiermee uit de gevarenzone en laat ONA met een kater achter.

Foto’s: Letty Blanken