Vriendenschaar 1 boekt opnieuw overwinning in Zeeland

Afgelopen zaterdag speelde Vriendenschaar 1 uit tegen KVK in het Zeeuwse Kappelle. Het beloofde geen erg lastige wedstrijd te worden: KVK stond (en staat) met 0 punten onderaan. De eerste helft voerden de Bodegravers dan ook duidelijk de boventoon: in de aanval lag het baltempo hoog en waren er veel kansen, in de verdediging werden de nodige blokjes uitgedeeld en onderscheppingen gedaan.

Zo was de stand bij rust 6-14. In de tweede helft was de scherpte er bij Vriendenschaar 1 duidelijk vanaf: er werd niet meer zo goed verdedigd als in de eerste helft, en het schotpercentage nam af. Tien minuten lang stagneerde de stand op 7-17. “Ingevlogen” reserves uit Vriendenschaar 3 en tevens ex-selectiespelers Nadine Uithol en Stefan de Vries werden halverwege de tweede helft nog ingebracht.

De wedstrijd verliep verder weinig spectaculair. Eindstand: 13-22. De Bodegravers hadden waarschijnlijk, zeker onder toeziend oog van korfbalicoon Leon Simons, gehoopt een iets mooiere pot neer te zetten. Simons was samen met een deel van de Nieuwerkerk-selectie aanwezig om te kijken naar ex-teamgenoot uit Vriendenschaar 1 Tijn van den Hoogenband, waarvoor dank, mede namens het Vriendenschaar-publiek dat ditmaal vanwege de reistijd toch echt verzaakte.

Vriendenschaar 1 staat momenteel op de derde plaats met zeven punten. Drie punten boven tegenstander van aanstaande zaterdag OZC. Er zal voor het eerst in 2020 weer thuis gespeeld worden in de Sporthoeve. Aanvang: 19.30 uur. Wees welkom!