Vriendenschaar 1 eindigt seizoen met goed gevoel

Op zaterdag 15 juni speelde Vriendenschaar 1 de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 tegen KOAG 1. Voor beide ploegen stond niet heel veel meer op het spel: Vriendenschaar was sinds winst van OZC op 1 juni definitief gehandhaafd, en KOAG al kampioen.

Zo ging het team van De Knikker Keukens zonder enige druk de wedstrijd in, met tevens een zogenaamde ‘pretopstelling’: een vak zonder lengte, en een vak met juist veel lengte. Tegen de verwachtingen in – KOAG is een erg goede en zuivere ploeg – wist Vriendenschaar de thuisploeg goed in toom te houden, en zelf mooi mee te scoren.

Zo stond Vriendenschaar 1 bij rust slechts twee punten achter, en een groter gat werd tot de laatste minuten van de wedstrijd door de kampioen uit de poule niet geslagen. Voor de eindstand liep het verschil in goals nog uit tot drie: 17-14. Van de veertien goals wist het vak van Vriendenschaar zonder lengte er tien te maken, waarvan speler Jeroen Streng er zelfs vijf scoorde. Een knappe prestatie.

De laatste wedstrijd eindigde dus in een klein verlies voor Vriendenschaar, maar wel tegen de kampioen van de poule. Tevens promoveert Vriendenschaar 1 volgend jaar in de zaal naar de tweede klasse, en zal de ploeg ook op het veld tweede klasse blijven spelen. Zo zijn beide aan het begin van het jaar gestelde doelen behaald voor de ploeg, dus nu met een goed gevoel de zomerstop in.