Vriendenschaar 1 kopje te klein voor Ondo

In de eerste thuiswedstrijden van het zaalseizoen voor de selectie van Vriendenschaar werd gespeeld tegen topper en favoriet voor het kampioenschap ONDO. Vooral Vriendenschaar 1 zou het lastig krijgen tegen de ’s-Gravenzanders: ONDO 1 speelt op het veld in de eerste klasse.

Voorafgaand aan Vriendenschaar 1 verloor Vriendenschaar 2 in de laatste minuut met één punt verschil. 20-21 werd het, een zuur verlies. Voor Vriendenschaar 1 startte de wedstrijd redelijk: ONDO 1 kreeg in de beginfase veel kansen, maar scoorde er weinig, zodat de Bodegravers mooi aan konden haken.

Uiteindelijk begon de uitploeg tegen rust al meer uit te lopen: in de rust was er een voorsprong van vier punten. Na rust had de thuisploeg nog een flinke opleving en kwam het opeens nog tot de spannende stand van 14-15. Daarna wilden de ballen echter niet meer vallen bij Vriendenschaar, waar ONDO juist makkelijk scoorde, wat uitliep op een terechte overwinning voor de uitploeg.

Eindstand: 15-24. Een redelijk geflatteerde uitslag – pas in de laatste minuten liep ONDO echt nog flink uit – maar een terecht verlies voor Vriendenschaar 1. Het schotpercentage lag in tegenstelling tot de eerste zaalwedstrijd erg laag. Aanstaande zaterdag nieuwe kansen tegen Nexus 1.