Vriendenschaar 1 laat steken vallen in afronding en verliest in Zeeland

De tweede wedstrijd van het seizoen 2019/2020 werd door Vriendenschaar 1 uit gespeeld in Zeeland, tegen TOGO 1. Er werd wat geschoven in de vakken ten opzichte van vorige week in verband met afwezigen, waardoor ook speler uit Vriendenschaar 2 Thom uit de Bosch in de basis startte.

De eerste helft was het voor beide ploegen aftasten, en ging de stand gelijk op. Bij rust stond het 8-7, met dus een klein voordeel voor de thuisploeg. Waar vorige week juist extra sterk werd teruggekomen na de rust door Vriendenschaar 1, was dit deze week juist het geval voor tegenstander TOGO. Vriendenschaar 1 liet direct na rust in de afronding van kansen te wensen over, terwijl TOGO alles erin wist te schieten. Zo ontstond er een gat van vijf doelpunten in het nadeel van de Bodegravers.

Na een time-out wist Vriendenschaar 1 weer bij te scoren tot een verschil van twee doelpunten, maar TOGO wist direct daarna de juiste kansen te pakken én te scoren en liep zo opnieuw uit. Ten behoeve van wat meer afwisseling in de aanval werden ex-1-spelers Jeroen Streng, Rianne Kwakernaak en Merel van Wensveen ingezet. Ondanks hun inzet, bleek de achterstand die al bestond niet meer te herstellen.

Eindstand: 20-13. Een terecht verlies gezien het hoge aantal kansen dat gemist is, maar tegelijkertijd een redelijk vertekende eindstand, omdat Vriendenschaar 1 buiten de daadwerkelijke afronding om niet onderdeed voor TOGO 1.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen kampioenskandidaat DVS ’69.