VSTS Dames 1 grijpt net naast de winst

Afgelopen zaterdag reisden de dames van VSTS en coach Dennis Strang af naar Voorburg om te spelen tegen GSC Haaglanden Dames 1. De eerste set speelde de Bodegraafse formatie zoals het moest, met hoge servicedruk en goed aanvallend werk wat mede mogelijk werd gemaakt door een stabiele passing. Daardoor verliep de eerste set vrij soepel en won VSTS deze met 17-25.

De tweede set was daarentegen een heel ander verhaal. VSTS stond binnen afzienbare tijd op een flinke achterstand en speelde meer tegen zichzelf dan tegen Haaglanden. Deze kregen steeds meer praatjes naarmate hun voorsprong vorderde, wat ervoor zorgde dat de sfeer er niet beter op werd. Het setverlies van 25-13 was een feit. Set drie was bijna een kopie. Ook al heeft VSTS hier wel voorgestaan, door persoonlijke fouten kwam Haaglanden dichterbij en schroomde niet om ook deze set te winnen met 25-19.

De vierde set klopte het allemaal weer wat beter bij VSTS. Verschillende wissels werden door coach Dennis ingezet en dit had het juiste effect. De set werd met 19-25 gewonnen waardoor de stand in sets weer 2-2 was en er dus een vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen.

Het zag er in de vijfde set ook lange tijd naar uit dat VSTS deze zou winnen, maar na de wisseling van speelhelft begon de nummer 3 van Haaglanden te serveren en met veel geluk scoorde zij punt na punt waardoor de stand weer werd gelijk getrokken. Door wederom persoonlijke fouten kon Haaglanden de winst met 18-16 veilig stellen, als was deze niet verdiend.

VSTS heeft niet lang de tijd om bij dit nipte verlies stil te staan, aanstaande donderdag wacht namelijk Switch Dames 1, waar uit wordt gespeeld om 21:30 uur. Hopelijk kan VSTS zich revancheren en zich veilig spelen, ondanks dat het nu op een vierde plaats staat.