‘VSTS dames 1 klopt de koploper’

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Scherp Volleybal – USV Protos dames 1 op het programma. Het team van oud trainer/coach Pim Scherpenzeel staat op de eerste plaats in de derde divisie B en zij zouden er deze zaterdagmiddag alles aan doen om hun koppositie te verstevigen. Maar VSTS, dat niks meer te verliezen heeft dit seizoen, kon vrijuit spelen deze wedstrijd en stak hier een stokje voor.

Er werd fel gestart met de basis die coach Dennis Strang het veld in had gestuurd, die bestond uit Judith Terpstra op de spelverdeling, Mirjam van der Kruk en Kirsten van der Lecq op het midden, Elvira Duiven op de diagonaal, libero Karin van Rijn en passer/lopers Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen.

De passers van Protos werden goed onder druk gezet met de servicedruk van VSTS en zo lag het initiatief bij de thuisploeg. Er werd een lichte voorsprong opgebouwd en voor elk punt werd hard gewerkt. De passing onder leiding van Rijn werd goed verzorgd waardoor Terpstra iets te kiezen had. Van der Lecq, deze wedstrijd spelend op het midden, kon zo met mooie omloopjes haar punten voor het team maken.

Ook Protos leverde de nodige servicedruk maar met time-outs van coach Strang werd voorkomen dat dit series werden en bleef het initiatief aan Bodegraafse zijde.

Tot het einde toe bleef VSTS scherp en dit resulteerde in 25-21 op het scorebord, in het voordeel van de thuisploeg.

De setwinst smaakte naar meer en VSTS zette het goede spel door.

De servicedruk werd nog wat opgevoerd en de ballen die terug kwamen werden goed verwerkt. Zo was Duiven weer op dreef op de diagonaal en scoorde met harde aanvallen rechtdoor. Sluijs was effectief aan de buitenkant met harde aanvallen afgewisseld met tactische ballen. Zo kon Protos geen vat krijgen op het spel van VSTS en ondanks vele wissels aan Utrechtse kant werd deze set slagvaardig uitgespeeld en ook gewonnen, met de overtuigende uitslag van 25-19.

De altijd lastige derde set haperde de machine van VSTS niet.

De overtuiging bleef in het spel en de aandacht voor de blokkering werd weer verscherpt zodat deze ook de nodige punten binnen harkte. Van der Kruk sloeg met haar service een mooi gat wat Protos gedurende de derde set niet meer kon dichtten. Met een riante voorsprong werd set drie geconcentreerd uitgespeeld, zodat de wedstrijdwinst een feit zou zijn en de koploper verslagen. Met de uitslag van 25-16 werd het pleit beslecht.

Dat VSTS de volle vijf punten thuis wilde houden was wel aan het spel te zien van de afgelopen sets maar een slechte start van set vier zorgde voor een kleine achterstand en de bezoekers deden er alles aan een punt mee te nemen naar huis.

Slordigheidjes bij de thuisploeg zorgde helaas voor setwinst (18-25) voor Protos.

Toch was het feest voor de Bodegraafse ploeg, aangezien zij deze wedstrijd met 3-1 wonnen en er zo weer vier wedstrijdpunten konden worden bijgeschreven.

Met vijftien gespeelde wedstrijden staat VSTS nu op plek vier en aankomende zaterdag mogen zij weer aantreden tegen VollinGo dames 2, wederom thuis, om 16:30uur in de Sporthoeve.

De dames streven ernaar om het goede getoonde spel voort te zetten naar het laatste gedeelte van de competitie, dat langzamerhand in zicht komt.

Aan de supporters heeft het zeker afgelopen wedstrijd niet gelegen.