VSTS pakt bijna de winst in spannende wedstrijd

Op zaterdag 6 oktober speelden de dames van VSTS thuis tegen Thor uit Bergambacht. De startopstelling bij VSTS bestond uit passer-lopers Krystel Termorshuizen en Donna Sluijs, middenspelers Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun, diagonaal Elvira Duiven en spelverdeelster Judith Terpstra.

De eerste set was een gelijk opgaande strijd te zien. Tot een stand van 14-14 bleken beide teams aan elkaar gewaagd. Naarmate de set vorderde kwam Thor serverend steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in twee lange series tegen voor VSTS, die moeilijk onder de druk uit kon komen. VSTS wist in de eindfase van de set nog terug te komen van een grote achterstand die was ontstaan, maar kon helaas niet doordrukken, waardoor de setwinst met 22-25 naar Thor ging.

In de tweede set was een heel ander beeld zichtbaar. VSTS zette van meet af aan veel druk, met name door een hoge servicedruk en sterke blokkering. De bezoeksters konden niet aanhaken en de tweede set werd met 25-9 al snel besloten in het voordeel van VSTS.

De overtuiging van de tweede set leek als sneeuw voor de zon verdwenen in de derde set. VSTS begon met een achterstand en het lukte niet om dit gat te dichten. Met 20-25 ging deze set naar het bezoekende Thor.

VSTS begon de vierde set redelijk goed. De eerste helft was er een kleine voorsprong op Thor. Helaas kwam Thor langszij op 15-15 en zag VSTS het gat steeds groter worden. Het lukte VSTS, mede door eigen fouten, niet om een vuist te maken tegen Thor en met 20-25 ging de set en daarmee de wedstrijdwinst mee naar Bergambacht.

Volgende week speelt VSTS wederom in eigen huis, maar dan om 14.30 uur tegen VCV dames 1 uit Veenendaal.