DSCF6151

Waterpoloheren na kampioenschap terug op een-na-hoogste niveau van Nederland

De waterpoloheren van BZ&PC zijn er na drie seizoenen in geslaagd om terug te keren in de eerste klasse, het een-na-hoogste waterpoloniveau van Nederland. In een oppermachtig seizoen, won het de beslissende wedstrijd in een bomvol zwembad De Kuil tegen De Linge/PCG.
 BZ&PC startte verdedigend sterk en wist anderhalve periode de 0 op het bord te houden. Aanvallend creëerde het veel, maar wist het de kansen niet af te maken. Daarna ging het hard en wist de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma via 4-0 uit te lopen naar 9-2 begin derde periode.

Daarna verloor BZ&PC de concentratie en speelde het onnodig onrustig. Ondanks dat de gedachtes al bij de champagne waren, kwam het kampioenschap geen moment in gevaar. Daarmee keren de Bodegravers na drie seizoenen terug op het oude niveau. De kampioensschaal werd uitgereikt door twee trouwe BZ supporters Wim en Dicky van Wensveen.

Coach Herman van Tongerloo: ‘’We zijn eindelijk terug op het niveau waar we horen, de leukste competitie van Nederland. Uit die tweede klasse komen is moeilijker dan degraderen in de eerste klasse, dat is inmiddels wel bewezen. Ik ben trots op die jongens dat de motivatie er altijd was ondanks de grote overwinningen. We zijn klaar voor de eerste klasse en hebben óók daar mooie plannen.’’

BZ&PC dient nog vier wedstrijden spelen in de competitie. Twee uitwedstrijden in Vlissingen en Deurne en twee thuiswedstrijden. Tijdens de laatste thuiswedstrijd op 13 april kan ook Heren 2 nog promoveren naar de reserve 1e klasse.

Ingezonden bericht

BZ&PC | Erwin Korevaar

X