Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Bodegraven – De VSTS formatie gesponsord door Kraan & Roos Constructie pakt een belangrijk punt tegen de koploper in de competitie. Het goede en enthousiaste spel wat de afgelopen weken heeft gezorgd voor twee winstpartijen is doorgezet in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. VV Utrecht H4, de koploper in de competitie, reisde af naar Bodegraven om “even” de punten op te halen tegen de hekkensluiter.

De start van de wedstrijd was wat onwennig en de mannen waren enigszins bevangen door zenuwen waardoor het eigen leuke spel wat moeilijk op gang kwam. Er werd achter de feiten aangelopen en dat resulteerde dan ook in een setverlies van 16-25.

De 2e set tegen de “oude” en ervaren garde uit Utrecht liep al een stuk beter. De Kraan & Roos mannen konden goed bij blijven en lieten zeer fanatiek volleybalspel zien. Helaas deed de ervaring de Bodegravers de das om (20-25).

Het gretige spel was na een verrassende wisseling in de opstelling vanaf het begin van set 3 weer aanwezig. Stukje bij beetje begon de Utrechtse formatie te rammelen en te kraken. Tot het eind wisten de VSTS’ers hun hoofd koel te houden en een punt van de koploper af te snoepen (25-23).

De 4e set gaf VSTS nog steeds goede tegenstand, maar de ervaring in de aanval en het goed bekeken spel van de mannen van VVU resulteerde in een setverlies. Al had er in de 4e set nog zeker meer in kunnen zitten! (Set stand 20-25)

Met opgegeven hoofd kunnen de mannen zich opmaken voor de streek derby op zaterdag 9 februari om 14:30 uur tegen Vollingo H1 in Gouda.

Graag tot dan!

VSTS Dames 1 niet te stoppen

Op zaterdag 2 februari speelden de dames van VSTS na lange tijd weer in de vertrouwde Sporthoeve. Ditmaal was Kratos ’08 Dames 1 de tegenstander. De startopstelling bij VSTS bestond uit Judith Terpstra als spelverdeelster, passer-lopers Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen, midden speelsters Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun, diagonaal Elvira Duiven en als libero Annemarieke Zwaneveld.

VSTS kwam sterk uit de startblokken en liet van meet af aan zien wat winnaarsmentaliteit is. De bezoeksters kwamen er niet aan te pas. Met een hoge servicedruk van onder andere Termorshuizen en Van der Kruk werd met 25-12 de eerste set veilig gesteld.

Ook in de tweede set kwam Kratos ’08 er niet aan te pas. VSTS speelde een uitermate goed georganiseerd spel, waarbij spelverdeelster Terpstra haar aanvalsters op maat kon bedienen. De passing was een stabiele factor en er was een gevarieerd aanvalsspel te zien met afwisselend harde aanvallen en tactisch geplaatste ballen. Met een service reeks van 5 punten op rij door Elvira Duiven, werd ook deze set relatief eenvoudig gewonnen (25-13).

In de derde set lieten de bezoeksters uit Delft zien zich niet zomaar gewonnen te willen geven. De eerste paar punten in de set namen zij dan ook het voortouw. Op een stand van 3-3 kwam VSTS echter alweer langszij en vanaf dat moment gaf de thuisploeg de touwtjes niet meer uit handen. Hoewel er iets harder gewerkt moest worden voor de punten, kwam VSTS geen enkel moment in gevaar en ook deze set werd met 25-20 in Bodegraafs voordeel beslecht.

De punten die in de vierde en laatste set van de wedstrijd nog op het spel stonden waren van groot belang voor de stand op de ranglijst. In deze competitie waarin het dringen is om een plaats in de subtop, beslaat het verschil tussen de nummer 3 en nummer 10 van de ranglijst slechts 5 punten.

VSTS was er dus alles aan gelegen om ook deze vierde set in de wacht te slepen. In de beginfase van de set leek Kratos ’08 even aan te kunnen haken, maar VSTS schakelde gauw een tandje bij. Dana de Jong, die inmiddels binnen de lijnen was gebracht, wist het team in dezelfde lijn als de voorgaande sets richting de eindstreep te loodsen. Duiven maakte het af met een sterke servicereeks van 5 punten en zo werd met 25-16 ook de vierde set op conto geschreven van de thuisploeg.

Met de 5 gewonnen punten heeft VSTS zich nu gepositioneerd op een 8e plaats op de ranglijst, waarbij er uitzicht blijft zowel naar boven- als naar beneden. Kortom iedere wedstrijd die op het programma staat blijft belangrijk.

Komend weekend speelt VSTS om 17.00 uur uit tegen Vives in IJsselstein. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 16 februari.