Wedstrijdverslagen VSTS D1 en H1

Bekijk hier de wedstrijdverslagen van VSTS Dames 1 en Heren 1!

Heren VSTS blijven winnen!

Bodegraven – De door Kraan & Roos Constructie gesponsorde ploeg van VSTS weet in eigen huis te winnen van de nummer laatst Irene H2 uit Bilthoven.

Wat je verwacht is een walk-over van de nummer 1 tegen de nummer 12 van de competitie, maar niets was minder waar. Een gedegen tegenstander was Irene H2, ondanks de laatste plek in de competitie. De gehele wedstrijd ontbrak de scherpte aan de kant van VSTS waardoor van een “makkelijk” overwinning geen sprake was.

Met vlagen liep het spel van de Bodegravers maar het echt vasthouden van het goede spel lukte niet. De wedstrijd werd wel gewonnen met 4-0 met setstanden 25-18, 25-21, 25-21, 25-14.

Zaterdag 23 november om 14:30 uur staat de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie op de agenda, Vollingo H4. Hopelijk kan de voorsprong worden uitgebouwd.

Support is daarom ook van harte welkom! 14:30 uur Sporthal de Zebra te Gouda.

VSTS Dames 1 wint een spannende, wisselvallige wedstrijd na valse start

Het team van VSTS Dames 1 ontving afgelopen zaterdag de dames van Switch Dames 1 uit Utrecht. Dit team stond op plek 10 in de competitie, maar wel met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere teams, een niet te onderschatte tegenstander dus.De Bodegraafse dames waren klaar voor de strijd in de mooie, nieuwe trainingspakken van sponsor Paul & Paul.

Coach Dennis Strang begon met de volgende dames in de basis: Judith Terpstra op de spelverdeling, Kirsten van der Lecq en Aline van den Heuvel als passer/lopers, Angelene Arius Rozendaal als diagonaal, Karin van Rijn als libero en Fleur van der Laan en Sam van Schajik als middens. Marianne Polderdijk was deze wedstrijd nog niet inzetbaar en werd door zeer verdienstelijk spel vervangen door Van Schajik. Over de eerste set kunnen we kort zijn. De spelverdeler van Switch had een servicedruk waar de dames van VSTS niet goed mee konden omgaan. Op 0-5 moest coach Strang al zijn eerste time-out nemen. Het bleef een set waarin de dames vooral tegen zichzelf en de service van Switch vochten, 12-25.

In set 2 kwam Donna Sluijs binnen de lijnen en pakte het team bij de hand met mooie, slimme aanvallen en goed spel in het achterveld. De opstelling werd iets aangepast om de service van Switch beter te kunnen verwerken. De set ging gelijk op, de teams ontliepen elkaar niet en hele mooie punten werden afgewisseld met rare, individuele foutjes. Met een mooie serviceserie werd set 2 een prooi voor de dames van VSTS, 25-21.

Dezelfde 7 dames begonnen set 3. De dames van Switch hadden weer het initiatief in de wedstrijd.

VSTS Dames 1 keek snel aan tegen een achterstand. Halverwege de set was het verschil opgelopen tot 6 punten. Met de wissels van Steffi van den Berg, Elvira Duiven en Aline van den Heuvel probeerde coach Strang het tij te keren en dat leek te lukken. Met veel enthousiasme en energie werd de opgelopen achterstand snel ingelopen en waren er zelfs kansen op de setwinst. Ondanks de aanmoedigen van de bank verloren de dames de set nipt met 24-26.

Set 4 werd gestart met het team dat de ommekeer in de vorige set teweeg bracht. Van den Berg zette de lijnen uit op de spelverdeling zodat alle aanvallers hun steentje konden bijdragen in de aanval. Duiven sloeg de ballen hard in, Van Schajik en Van der Laan blokten er lustig op los en libero Van Rijn bracht de ballen steeds beter op de juiste plek voor de spelverdelers. De set ging eenvoudig naar de dames van VSTS, 25-14.

Voor de derde week op rij werd de wedstrijd beslist in een vijfde set. De set ging gelijk op tot de veldwissel. Vanaf de stand 8-8 nam het team van coach Strang de touwtjes in handen. De servicedruk van Arius Rozendaal bracht het team op een beslissende voorsprong. Met hard werken sleepten de dames de overwinning uit het vuur, 15-11.

Al met al hard gewerkt door de dames en coach om een zesde zege bij te schrijven dit seizoen. Een mooie prestatie voor dit jonge, nieuwe team, wat een voorlopig 3e plaats in de competitie betekent.

Komend weekend zijn de dames vrij en zonder te spelen een ronde verder in de regionale beker.

Op donderdag 28 november spelen de dames van VSTS de volgende thuiswedstrijd om 21:00 uur in De Kuil. De dames van US 3 uit Amsterdam komen dan naar Bodegraven. Dit team staat gedeeld derde met VSTS. Alle support is dan weer welkom!