Wedstrijdverslagen VSTS D1 en H1

‘VSTS Dames 1 handhaaft zich na duel tegen Switch’

Afgelopen zaterdag stond wederom een belangrijke wedstrijd op het spel voor handhaving in de derde divisie B. Het blijft in deze poule tot de laatste speeldag spannend, dus met een verloren wedstrijd zouden de dames van VSTS zomaar weer in de onderste regionen kunnen staan. De dames van VSTS mochten weer aantreden tegen Switch Dames 1, waar zij donderdagavond 28 maart nog met 3-1 verloren.

Nu waren zij dus extra gebrand op revanche en na een goede trainingsweek begonnen de dames uit Bodegraven voortvarend aan de wedstrijd. Servicedruk was erg belangrijk deze wedstrijd zodat Switch het midden niet kon aanspelen. Ook aan de blokkering was gesleuteld. Dit ging de eerste set dan ook prima, maar ook Switch serveerde moeilijk waardoor het lange tijd gelijk op ging. Gelukkig hield VSTS het hoofd koel en won de eerste set met 25-23.

De tweede set was een kopie van de eerste set. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, maar helaas was het Switch die nu in de eindfase scherper was en er met de setwinst vandoor ging, 23-25.

De stand was dus weer gelijk en de derde set was erg spannend. Coach Dennis Strang maakte deze wedstrijd goed gebruik van zijn reservebank en dit pakte meerdere malen goed uit. De passing verliep steeds beter onder leiding van libero Yvonne Vink, die daarmee het team uit de brand hielp. De spelverdeling had dus wat te kiezen en zo kon er een gevarieerd spelletje worden gespeeld. Switch beschikte over een lang blok waar de aanvalsters soms niet doorheen kwamen, maar er werd gelukkig ook goed uitgedekt zodat de aanval weer kon worden opgebouwd. Met hard werken trok VSTS aan het langste eind en werd het 27-25 voor de thuisploeg, dus 2-1 voor in sets.

Switch besloot niet het hoofd te laten hangen maar speelde de vierde set net wat beter dan VSTS, wat achter de feiten aan bleef lopen. Misschien dat de derde set de Bodegraafse formatie ietwat had uitgeput waardoor zij geen vuist meer konden maken in set vier. Zo won Switch de set met 18-25 en was een beslissende vijfde set nodig.

Donna Sluijs begon met serveren en zij zorgde voor een hele ruime voorsprong waar Switch niet meer van herstelde. VSTS kon de ballen die nog wel terugkwamen goed uitspelen en zo wonnen zij set vijf met 15-7.

Blij met de winst maar minder blij met het getoonde spel maken de dames zich op voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Deze wordt vrijdag gespeeld, uit bij Velo om 21:15 uur. Velo is al gedegradeerd, maar de dames van VSTS moeten er voor zorgen dat zij zich niet laten verrassen en vanaf punt één initiatief tonen en met hun spel domineren.

Dosko H1 maatje te groot voor VSTS H1

Bodegraven – Afgelopen zaterdag is het VSTS helaas niet gelukt te stunten tegen de nummer 2 in de competitie.

Een goed gevulde tribune om de door Kraan & Roos Constructie gesponsorde mannen van VSTS het laatste zetje te geven voor handhaving in de promotieklasse bleek niet voldoende om het zeer stabiele Dosko aan het wankelen te brengen.

De eerste set wisten de Bodegravers geen vat te krijgen op degelijke spel van de heren uit Stolwijk. Steeds werd er geprobeerd om in het snelle spel van Dosko mee te gaan, maar in dat tempo konden de mannen niet hun eigen spel naar boven brengen.

In de 2e set schakelde Dosko een versnelling terug en gingen meer fouten maken. Hierdoor kon VSTS bij blijven maar aan het einde van de set ging de versnelling weer omhoog en was er geen houden aan.

Ook in de 3e en 4e set was het verhaal niet anders en kon er alleen genoten worden van spaarzame goede momenten en van het massaal toegestroomde publiek. Achteraf gezien was het 4-0 verlies dan ook geen schande tegen de nummer 2 van de competitie, die door deze overwinning verzekerd is van het spelen van een promotieplek naar de 3e divisie.
Setstanden: 13-25, 21-25, 13-25, 20-25

Met een achterstand van 3 punten op de nummer 10 en nog 1 wedstrijd te gaan is de strijd voor handhaving nog niet gestreden, maar de hobbel in de weg flink hoger geworden.

Zaterdag 13 april om 15:30 uur wordt er gestreden tegen Enervo (nummer 3) in Doorn. Voor de mannen uit Doorn is er niets meer te halen dus hopelijk kan VSTS wat punten mee naar huis nemen.