Winst voor Tristan Kroone uit Bodegraven

Definitieve kwalificatie voor het WK in Le Mans heeft Tristan Kroone vleugels gegeven. De 11-jarige kartcoureur stond afgelopen zondag na 3 races op de hoogste trede van het podium bij het GK4 kampioenschap op het TT junior circuit in Assen.

Nadat hij op zaterdag bij de kwalificatie al had laten zien dat er serieus rekening met hem gehouden moest worden door de pole position op te eisen reed hij op zondag 3 hele sterke races. In race 1 liet hij zich in de laatste ronde nog verassen en finishte als 2e. Race 2 en 3 finishte hij beide als 1e. Deze resultaten leverde hem de dagwinst op. Na afkoop van de wedstrijd was Tristan bijzonder tevreden. Het was de eerste keer dat hij op dit circuit in actie kwam.

De sponsoring voor het WK is nog niet helemaal rond maar hij hoopt dat zijn goede prestatie mensen en bedrijven ervan weet te overtuigen om hem hierbij te helpen zodat hij in Le Mans aan de start kan verschijnen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Facebook https://m.facebook.com/tristankroone

Tristan Kroone wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Stirlings Oil Nederland, SP Tools Europe, PdB Racing, Ringelberg Autoverhuur, Van Ettikhoven Grondverzet en transport, BG Tuning en Tristan’s club van 50.