Zondag de 13e, een Off-day voor vlaggenschip ESTO

Een heerlijke voetbalzondag met acht wedstrijden op het sportcomplex aan de Kievitsheuvel eindigde voor het eerste van ESTO in mineur. Met 6-0 verliezen is pittig. Zeker als de verwachtingen hoog gespannen waren gezien de stand op de ranglijst. Het dit jaar uit de 1e klas gedegradeerde Groeneweg bleek uiteindelijk een maatje te groot.

Tot in de 20e minuut het eerste tegendoelpunt viel had ESTO de touwtjes redelijk in handen. Wel bleek na het tweede doelpunt tegen de dertigste minuut, dat Groeneweg efficiënt omging met de geboden kansen. Tot de rust groeiden de Zevenhuizers met deze comfortabele voorsprong in de wedstrijd. Na de rust zou een snel tegendoelpunt wellicht nog een ommezwaai kunnen betekenen voor de thuisclub. Echter zeven minuten na rust viel in een ongelukkig moment het derde doelpunt voor Groeneweg en was de pot gespeeld.

Toch wilde ESTO nog wel aanzetten om enig resultaat uit de wedstrijd te halen. Dat ging gepaard met zeer slordig voetbal en een openhuis vanaf de middenlijn tot in het doel van Donny Veenis. De Zevenhuizers maakten daar gretig gebruik van en vlogen links en rechts door de rammelende Bodegraafse verdediging. Rond de zeventigste minuut vielen binnen 5 minuten drie doelpunten en leek een enorme afstraffing in het verschiet. Zover kwam het niet en mocht ESTO na precies 90 minuten voetbal afdruipen en zich gaan voorbereiden op de wedstrijd komende zondag tegen FC IJsselmonde in Rotterdam. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets

Foto’s: André van Egdom